Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '13

     
    Kategori
    TV Programları
     

    Günümüzün Sherlock Holmes'ü

    Günümüzün Sherlock Holmes'ü
     

    Sir Arthur Conan Doyle aynı adı taşıyan eserine dayanan ve Mark Gatiss tarafından televizyon için geliştirilmiş harikulade bir dizi. Sherlock!

    Dizi 25 Temmuz 2010 günü 90 dakikalık bir mini-dizi olarak BBC One televizyon kanalında yayına girdi. Fakat dizi o kadar yoğun bir ilgiyle karşı karşıya geldi ki dizinin devamının gelmesi kaçınılmazdı. Diziyi romandan ayıran bir kaç özellik var tabi. Öncelikle 2010 yıllında yaşayan Holmes'ün telefonu, bilgisayarı, kredi kartları var. Ve bu durumun karaktere bambaşka bir soluk getirdiğini itiraf etmeliyim. Dizinin 2010'daki Dr. John Watson'ı da hatıralarını kağıtlara değil kendi açtığı bi bloğa yazıyor ve bu vesileyle Holmes'ün davalarının takipçileri de her geçen gün artıyor.

    Tam anlamıyla Postmodern bir Sherlock Holmes. Ve hiç şüphe yok ki insana işte dizi dedirtiyor. Tek güne 2 sezon sığdırılabilen. Vücudun uyku sinyallerini görmezlikten getiren ve bitmesini hiç istemeyeceğiniz türden bir dizi. Tek kelimeyle dizinin tadı insanın damağına saplanıp kalıyor.

    Esasen uzun lafın kısası Sherlock Holmes 2000'li yıllara da çok yakışmış. 3000'lerde de olman dileğiyle Holmes.. Sevgiler.


     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 495
    Kayıt tarihi
    : 28.08.13
     
     

    Ege Üniversitesi Bilgisayar programcılığı eğitimi alan Fatma Sesim Kurt mesleğiyle ilgili bir sür..