- Kategori
- Yemek - Mutfak
Güveçte kaşarlı mantar

Yorum yapmak ne mümkün!
Selam dostlar;
Yine çok güzel ve leziz olan bir yemeği paylaşmak istiyorum sizinle. Gerçekten mükemmel tatlar olduğundan dolayı sizinde bu zevki tatmanızı istiyorum. Garanti veriyorum pişman olmayacaksınız. Hazır mısınız? Öyleyse hayydiii mutfağa......
MALZEMELER:
1 kilo mantar
1\5 tavuk göğüs
4-5 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
2-3 adet domates(yoksa eğer salça)
200-300-gr.kaşar peynir
tuz-karabiber
YAPILIŞI:
Soğanı , biberi, domatesleri fazla eritmemek şartıyla kavuralım(fazla yağ koymadan kavuralım).Daha sonra kuşbaşı olarak doğradığımız tavuklarıda kavuralım ve mantarlarıda ekleyim. Tuzunu, karabiberini arzuya göre koyalım. Dilerseniz farklı baharatlarda koyabilirsiniz mesela köri, kimyon kekik gibi.Mantar ve tavuklar su salacaktır bunu beklememiz gerek yani suyunu çektirmek gereklidir. Eğer ki çok su salmışsa ağzının açarak pişirelim...Piştikten sonra küçük güveçlere eşit miktarda bölelim ve üzerlerine kaşar rendeleyip fırına sürelim. Kaşarlar eriyip hafif kızarınca fırından çıkaralım.Veeeee işte o muhteşem tat yemeğe hazııııır..
Şiddetle tavsiye ediyorum. Çok mutluyum çünkü bana dua edeceksiniz:) Afiyet olsun...:)