Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '11

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Güven saygıdan önce gelir

Hepimiz biliriz ki bir ilişkide yada evlilik te saygı herşeyden önce gelir ve saygı olursa sevgide zaman la oluşur.Bütün bunlar iyi güzel de aslolan bir şeyi unutuyoruz! Bir ilişkiye ayak ta tutan en büyük şey kesinlik le "güven" dir. Önce; Güven, Saygı, sevgi. 

Malum günümüz de kimse kimseye güvenemez bir halde yaşıyor. Elbetteki güvenmemek te haklılar fakat güvenmeden de yaşayamaz insan. Sıkılıp daralınca derdini paylaşacak bir sırdaşa, kötü günün de yanında olacak bir dosta, başını omuzuna dayadığın da huzur bulacak bir yar'e ihtiyacı vardır hepimizin. 

"Bir kuşu avucuna alırsın, çok sıkarsan öldürür, gevşek bırakır san kaçırırsın." sözünden yola çıkarak; bir insanı ne fazla sıkmak, nede çok fazla rahat bırakmak iyi değildir. İkiside rahatsızlık verir. Eğer bir ilişki de güven varsa ne kıskançlık olur, nede rahatlık.. Çok kıskançlık; Kişinin kendi zihniyetin den kaynaklanan bozukluktan dolayı, herkesi kendi gibi sanmasından, rahat oluşuda menfaat ilişkisi olarak düşünmesinden ileri gelir diye düşünüyorum. 

Bazıları derler ya; ben seni kendi gözümden bile kıskanıyorum o derece seviyorum.Tabiki insan sevince tatlı bir kıskançlık olacak bu insanın hoşuna da gider fakat, aşırı derecede oluşu ya zihniyet bozukluğundan yada karşı tarafın çapkın olduğunu bildiğimiz içindir. İkiside çok kötüdür ve ikiside kişinin kendine zarar vermesinden başka bir şey değildir. Özellikle ikincisi zaman kaybıdır ki güvenmediğiniz bir insanla geçirilen zamanın hiç bir şekilde telafisi yoktur. Tek çare yollarınızı ayırmak ve ardınıza bakmadan başka limanlara doğru yol almaktır. 

Fakat bizler ne yapıyoruz; çoğumuz hem güvenmediğimiz birini hayatımıza alıyoruz hemde sürekli dert yanıyoruz. Üstelik bu hatayı defalar ca yapıyoruz. Bir ilişki bittiğin de tekrar başlamak; Defalarca kazalar atlatıp büyük yaralar almış, ve her yaradan bir iz kalmış bir hastanın yaralarını tam iyileştirmek üzere iken yeniden yara üzerine yara açması gibi birşeydir. Yada defalarca deprem olan bir binanın hasar görmüş yerlerini kaba taslak tadilat yapmış ama hala acaba bir sonraki deprem de yerlebir olurmu korkusuyla yaşamak gibi bir şeydir. 

Yani şu ki; bir şey bozulmayı görsün bir daha iflah olmaz. En iyisimi bir denediğimiz şeyi bir daha denememek. 

 

 
Toplam blog
: 28
: 3650
Kayıt tarihi
: 12.10.10
 
 

İzmir'in Buca ilçesinde doğdum. Onbir yıldır İstanbul'da yaşıyorum. Yıllardır edebiyata olan mera..