Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '10

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Güvenlik Konseyi askerlerinden, Başkan Özcan'a ziyaret...

Güvenlik Konseyi askerlerinden, Başkan Özcan'a ziyaret...
 

Başkan Özcan,Bangladeş'li asker konukları ile teker,teker ilgilendi.


Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne bağlı Lübnan’daki geçici barış gücü UNIFIL Deniz Görev Kuvveti’nde dönemsel görevde bulunan Bangladeş Donanması’na bağlı BNS Osman gemi komutanı Capt. Mozammel Haque ile BNS Madhumati gemi komutanı Cdr. Afzalul Haque, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Bangladeş’li komutanlar Capt. Mozammel Haque ile Cdr. Afzalul Haque, Mersin’i çok beğendiklerini ve yakın zaman içerisinde tekrar gelmek istediklerini ifade ettiler. Mersin’i tam bir Akdeniz kenti olarak gördüklerini söyleyen Bangladeş’li komutanlar, Başkan Macit Özcan’ı gemilerinde yapılacak olan resepsiyona davet ettiler.

Konuşmasına Bangladeş’in Dakka şehrinde meydana gelen ve 104 kişinin ölümü ile sonuçlanan yangın nedeni ile duyduğu üzüntüyü belirterek başlayan Başkan Macit Özcan, Bangladeş’li komutanları misafir etmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Konuklarına kent hakkında bilgi sunan Başkan Macit Özcan; Mersin’in tarım, ticaret ve turizm ile öne çıkan bir şehir olduğunu söyledi. Türkiye’nin 8. büyük şehri olan Mersin’i daha da geliştirmek için her türlü çabayı sarf ettiklerini kaydeden Başkan Macit Özcan, amaçlarının Mersin’i her geçen gün daha iyi bir noktaya taşımak olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından ise BNS Osman gemi komutanı Capt. Mozammel Haque ile BNS Madhumati gemi komutanı Cdr. Afzalul Haque, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’a birer hediye sunarken, Başkan Macit Özcan’da konuklarına Mersin Büyükşehir Belediyesini temsil eden birer seramik tabak armağan etti.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..