Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '22

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Güzel Bir Esinti Bırak Arkanda

Yaşamak bir uçurumun yanı başından geçen daracık bir yol. Yaşamın bir yanı uçurum ve bir yanı hayat. Seçim bazen bizim elimizde, bazen başkalarının. Her an bitebilir veya başlayabilir. Tecrübe aklın hocası düşüncenin de rehberidir ve hayatta en zor kazanılan şeydir, tecrübelerle doludur yaşadıklarımız ve her gün bize ders olur, yokuşlar, engeller ama yine de pes değil ders olur. Kendimizi anlamanın en iyi yolu başka şeylerle kurduğumuz ilişkilerle olur. Bir köşe de oturup kendimizi düşünerek anlayamayız. Ancak bir şeylerle uğraşırken, yaparken, fikirler üretirken kendimizi gözlemleyebiliriz. Çünkü yalnız başımıza değiliz, her şey ile birlikte yaşıyoruz. İnsanlar 40 yaşına kadar kendi kitabını yazarmış ve geri kalan hayat da o kitabı okumakla geçermiş. Umarım bu kitapta güzel anılar birikir. Ne kadar erken anlarsak hayatı o kadar kolaylaşır ve dolu geçer hayat. Küçük şeyler birikir birikir kocaman olur. Biriktirdiklerimiz küçük de olsa hissederek, duyarak, koklayarak, dokunarak yaşadıklarımız. İnsan her yeni öğrendiği şey ile değişiyor, tabii değişikliğin farkında olmak var ve değişimin büyüğü de, küçüğü de yok.
 
Öncelikle birey olarak var olmalıyız. Ailemiz arkamızda güçlü bir şekilde var olsa da tek başımıza neyiz, kendi gücümüz ne bunu bilmeliyiz ve hayatta kendi ayaklarımızın üzerinde durabileceğimize inanmalıyız. Her hata ders almasını bilene ibrettir ama aynı hatalar tekrarlanıyorsa bunların affı olmaz. Kendiniz için yaşamayı bilin, konuşmadan önce dinleyin, yazmadan önce düşünün, harcamadan önce kazanın, dua etmeden önce hissedin. Geldiğin nokta da halen hayata tutunabilmeyi, yeniden önüne bakıp yürüyebilmeyi başarabildiysen, kritik eşiği aşmışsın demektir. Hayat yaptığımız zaman mutlu olabileceğimiz şeyleri ertelemek durumunda ikinci bir şansı bulamayacağımız kadar kısa çünkü.
 
Yaşayışta pişman olduklarımız ve yaşayamadıklarımız var. Yine de her şeye rağmen hayatın son bulana kadar yaşam devam ediyor. Hayatın verdiği rolü yaşamaya çalışıyoruz, bir şeyler mutlaka yarım kalıyor içimizde. Ama her istediğimizi yapabilseydik, ne hayal edebilir ne de hayatın bize verdiklerine şükür edebilirdik. Ne olursa olsun hayat yaşamaya değer ve beterin beteri var derler. Hayatı sev, kendini sev gerisi teferruat. Hayat acısıyla, tatlısıyla güzel, kırma, üzme, vicdanınla yaşa ki o zaman her şey güzel olur. İyi biri olmak, sevgi saygı dolu olmak, en önemlisi de güven vermek ve yaptığın iyilikler hatırlatır seni gitsende arkanda güzel bir esinti kalır.
 
HÜLYA ÇAKICI 
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..