Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '12

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Güzel bir söyleşi ve geride bıraktıkları

Güzel bir söyleşi ve geride bıraktıkları
 

alıntıdır


Kaçtığımız, başımıza gelmesinden korktuğumuz ne varsa takipçimiz oluyor adeta.

Korkuyla yaklaştığımız olaylar en çok başımıza gelenlerdir. Ve ne tuhaftır ki, o kadar kafamızda kurguladığımız halde, kendimize çektiğimiz halde, karşılaşınca ne yapacağımızı kestiremeyiz.

Ne zaman bir yere yetişme çabam olsa o gün türlü aksilikler yaşarım. Çünkü uyanır uyanmaz “kesin bir şeyler çıkar şimdi, vaktinde yetişemem” derim ve bu olumsuzluğu üzerime çekerim.

Başıma dert açacağını bildiğim halde bu panik duygusunu o günün bir yerine sığdırırım.

Bu hafta sonu da öyle bir gündü işte. Erken uyanmama rağmen öğleden sonra kesilen elektrik, ardından ani başlayan kar yağışı, birde üzerine trafik gitmem gereken yere beni 3 saat gecikmeli gönderse de, sonuç buna değerdi neyseki.

Tiyatro bölümündeki yazılarımda bahsettiğim Mavi Yüzler Kumpanya’yı okuyan veya gidip yerinde ziyaret ederek aşinalığı olanlar vardır aramızda. Çünkü onlar duyulmayacak gibi bir ekip değil.

Mavi Yüzler’in kurucusu Yalçın Özbek, bu hafta tiyatro alanında çok değerli bir oyuncuyu ağırladı.

Turgay Tanülkü öğrencilerle yaptığı söyleşide öylesine sıcak ve samimi bir diyalog kurdu ki, yabancılık bir tarafa yıllarca ekrandan izlediğimiz o isim aramızdan biri gibiydi. Zaten konuşmalarında da bu doğallığı sık sık dile getiren Tanülkü projeleri ve yaptıklarıyla hepimizin yakından tanıdığı bir isim.

Sanat için mücadele eden, üreten, ürettiğini en faydalı biçimde sergileyen insanlara hayranım. Onlarla birlikte olmak çok güzeldi.

Toplum olarak gerçek sanatçılara, güzel işler yapan insanlara o kadar ihtiyacımız var ki…

Dilerim hiçbiri hak etmedikleri vefasızlığa şahit olmazlar. Ve hiçbirinin ideallerini gerçekleştirmesinde bizler kayıtsız kalmayız.

Güzel olanı alkışlamak, takdir etmekte bir meziyettir. Sanatsal faaliyetler ve ille de tiyatro bir milletin aynası, ışığıdır.

O stresli başlayan günün ardından ilaç gibi gelen bir ortam...

Aynı zamanda Sanatla Terapi Derneği kurucusu olan Özbek, yaptığı bu güzel faaliyetlerle, gençleri bir araya getirdiği bu değerli, örnek isimlerle sanatı herkese aşılıyor.

Tebrik ederim başarılı insanları, onlardaki azmi, yeteneği ve mütevazi kişiliği.

İşte böyle.

 Koşturmaların, aksiliklerin ardından yaşanan muhteşem bir söyleşi ve akılda kalan kalabalığın en içten tebessümleri.

Unutmayalım ve destekleyelim. "Bir insan değişir Türkiye değişir."

 

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..