Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '12

 
Kategori
Yazılım
 

Hacklink

 Hacklink google algoritma açıklarından faydalanarak ve gov, edu gibi Pr değeri yüksek sitelerde yapılan hackleme faliyeti ile paylaşılan linklerdir. backlink Bu çalışmalar tamamen illegal çalışmalar olup bazı  ve seo firmalarının paravan siteler aracılığı ile sağladıkları yüksek değerli backlink çalışmalarıdır. Çalışmalarda gerçekleşen temel prensip paravan sitelere birkaç tane makale girip daha sonra bu ğaravan siteyi hacklink aracılığı ile Pr değerini yükseltmek ve daha sonra bu paravan sitelerden kendi sitelerine link çıkışı sağlayıp google sıralamada yükselmektedir. Şu anda birçok sektöre sıçramış bulunan bu hack yöntemli link alışının önüne geçmenin biraz zor olduğu gözükmektedir. Hacklink faaliyet' i ile yapılan çalışmalar Black Hat seo'dan daha kötü olan hatta tespit edildiği anda yasal süreç başlatılacak faaliyetlerdir. Bu noktada hacklink ile ilgili biz webmasterların yapabileceği pek fazla bir işlem bulunmuyor; Bu noktada oyunu oynayanlar değil oyuna yön veren google' ın müdahale etmesi gerekiyor. Yeni bir bot oluşturularak hacklink'in son derece hassas bir değerlendirme içerisine alınması gerekiyor.  Haksız rekabetin en ileri derecesi bugün hacklinkdir

strong>Hacklink Yapan Siteler Nasıl Şikayet Edilir

Hacklink faaliyeti içerisinde olan web siteleri direkt olarak google bildirebiliriz. Aşağıdaki Linke tıkladığınız zaman google'ın hacklink yapan siteleri cezalandırması yönünde talepte bulunmuş olacağız.

https://www.google.com/webmasters/tools/spamreportform?hl=trHacklink faaliyeti gördüğümüz siteyi kesinlikle bildirmemiz gerekiyor, Haksız rekabet koşullarını biz webmasterlar olarak ortadan kaldırmamız gerekmektedir.

Hacklink Yapan Siteler Nasıl Anlaşılır;

Bir web sitesi için hacklink çalışması yapılıp yapılmadığını anlamak için bazı parametreleri değerlendirmek gerekiyor;

Bu parametreleri madde madde sıralayalım;

1- Site Yaşı

2- Sitenin Backlink Değeri

3- Trafik Değerleri

4- Site Sahibi

5- Sitenin içeriği

6- Site kullanıcılarının siteye olan bağlılığı

Belirtmiş Olduğumuz Parametreleri Ele Alalım

1- Site Yaşı

Bir web sitesinin değerlendirilmesinde en önemli kriterdir. İki siteden örnek verelim

X site yaklaşık 1 yıldır hizmet vermekte ve şuanda Pr1

Y Bu site yaklaşık 3 aylık Pr0

Şimdi 1 yıllık backlink olan Backlinkdestek.net'in Pr0 olduğunu ve Samsunnakliyatci.com adresinin Pr1 olduğunu düşünelim burada ki değerlerde Bir doğru orantı olması gerekirken ters orantı gözümüze çarpmakta. Bu tip durumlarda Site şikayet edilebilir ve bu yaşanan illegal çalışmalar google tarafından değerlendirmeye alınacaktır.

 

2-Sitenin Backlink Değerleri

Web sitelerinin arama motorları algoritmasında en büyük değerlendirme kriterlerinden birisidir backlink. Burada sitelerin Backlink değerleri ile PageRank değerleri Doğru orantı izlemektedir.

Örnek;

X Site 6 adet google index' i bulunuyor, Y site ise 0 backlink değeri gözükmektedir. 1. sitenin 2. siteyi geçmesi pek garipsenecek bir durum değil ancak 2.sitenin 1.siteyi geçmesi biraz şüphe uyandıracaktır.  Bu tip bir durumda karşılaşıldığı zaman uzmanseo.net' in Black hat seo veya hacklink satın aldığı gözükmektedir.

3.Trafik Değerleri

Trafik değerleri sitelerin gerçek değerleri hakkında bizlere çok net bilgiler sunmaktadır. İki web sitesi düşünelim anahtar kelimelerin çok fazla olduğu bir sektörde hizmet vermekteler. 1. site 1 kelimede 1.sırada ve PageRank değeri 1 olsun, 2. site ise 1. sitenin bulunduğu kelimede 2. sayfada ancak Diğer kelimelerde ilk 3 de yer alsın ve PageRank değeri 3 olsun şimdi burada ilk siteye gelen trafikle 2.siteye gelen trafik bize 2. sitenin hacklink yapıp yapmadığını gösterecektir. 1. siteye 100k hit geliyor ve içeride kullanıcılar 3 dk fazla kalıyor 2.siteye 200k hit geliyor ve içeride kullanıcılar 30 dk kalıyor, şimdi algoritmaya göre düşünüldüğü zaman 1. sitenin neden o kelimede 1. sırada olduğu açık bir şekilde gözükmektedir.

4-Site Sahibi

Bir web sitesinin güvenilirliği açısından site sahibinin ismini bilmeniz o siteye güvenmeniz anlamına gelir çünkü kimse ismini ve soyismini teşhir ederek sahtekarlık yapmayacaktır.

5-Site İçeriği

Websitelerinin içeriği bizlere ilk bakışta ipuçları verecektir. Siteye ilk girildiği zaman gerçekten bir emek harcandıysa bunu fark edeceksiniz fakat siteye girdiniz ve sadece wordpress hazır teması yüklü ve PageRank Değer 6 işte bu noktada bu siteyi hacklink konusunda değerlendirebilirsiniz.

6-Site kullanıcılarının siteye olan bağlılığı

Bir web sitesini değerlendirme kriterleri arasında en önemli değerdir. Düzenli ve sadık bir kullanıcısı olan web sitesi gerçekten emeğiyle işini yapan insanların başarısını gösterir.

Artık bu gibi illegal çalışmaların bir an önce önüne geçilmesi biz webmasterlar için hayati önem taşımaktadır. Bu noktada arama motorlarının yeni botlar ile daha detaylı site analizi yapması ve biz internet kullanıcılarının da üzerine düşen görevi yaparak bunları arama motorlarına bildirmesi gerekmektedir. Arama motorları su istimal edilebilecek faaliyetleri daha detaylı düşünmesi ve buna göre önlemler alması webmasterlar için hayati bir önem taşımaktadır.

 

 
Toplam blog
: 4
: 433
Kayıt tarihi
: 16.03.12
 
 

Arama motoru optimizasyonu konusunda destek vermekteyim. ..