Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '09

 
Kategori
Müzik
 

Hadise “Düm tek tek”le parayı götürmüş

Hadise “Düm tek tek”le parayı götürmüş
 

Yorumları, haberleri, demeçleri, analizleri, düşünceleri, eleştirileri, övgüleri ve hatta sövgüleri bol bol okudunuz. Biliyorum çoğunuza gına geldi, bana da kına geldi…

Artık yazmayayım diyorum ama içimdeki dürtü bir türlü bitmiyor ki.

Eurovision 2009 Moscow’dan sonra Hadise kızımız zehir zemberek açıklamalarda bulunmuş. Linklerini verdiğim haberlerde detaylarını isteyenler okuyabilir.

Benim esas dikkatimi çeken şey doğrudan doğruya savunma içgüdüsüyle bu açıklamaların yapılmış olmasıdır.

Bir ya da belki birkaç sanatçıdan duyduğum şey: Hadise’nin yarışma öncesinde çeşitli reklamlarda, çeşitli organizasyonlarda gerek reklam çekimi, gerekse konser şeklinde bir çalışma ile yüklü bir miktarda para kazandığıdır.

Eurovision fırsatını doğrudan yatırıma çevirmeyi başarmış anlayacağınız. Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış hesabı biz de buralarda konuşuyoruz işte :) Şaka elbet, maksadımız kazandığı parayı eleştirmek değil kesinlikle.

Norveç adına yarışan Rus asıllı Alexander Rybak’ı sevimliliğiyle yarışmayı kazandı diye suçlayıcı demeci, ardından da “biz de şirin bi çocuk gönderelim” şeklinde devam eden alaycı konuşmalar yakışmadı.

Alexander Rybak’a dolayısıyla Norveç’e bütün ülkelerden puan gitmiş olması işin “Komşuvizyon”a çevrildiği kanaatini bildirenlere yanıt gibidir. Evet komşu ülkeler arasında belirgin bir dayanışma var, ama bu Norveç’in birinciliğini gölgelemez ki. Norveç’e komşu ülkelerin puanlarını silelim, yine birinci olurlar. Kaldı ki biz de Belçika (Hadise’nin yaşadığı yer), Almanya (Türklerin yoğun olduğu ülke), Azerbaycan (komşu), Bosna-Hersek (soydaşımız) gibi ülkelerden de puanları “LÖP”letirken iyi miydi?

Neyse konumuz bu değildi, uzatmayalım. En çok “popo” haberine güldüm. Ruslar poposunu çimdiklemişler zahir. İlahi… Konumuzla bunun ne alakası vardı anlayamadık.

Ayrıca örovizyon sisteminin değişmesi gerektiği konusunda da fikirlerini belirttikten sonra, “bir daha katılır mısınız” sorusuna cevaben “bence katılmam, never never (asla asla)” demiş.

Şimdi şarkıyı filan İngilizce okudu ya, Türk halkı da İngilizceyi öğrendi nitekim, demecinde İngilizce kullanmış, bak bak, hatta Türkilizce. Yarısı Türkçe çünkü :)

Bu neye benziyor biliyor musunuz. Çok heyecanlı ve gerilimli geçen bir maçtan sonra futbolcuların demeçlerine… Evet, aynen onlar gibi, bir çok şey söylemiş. Biraz da duygusal yaklaşmış.

Son söz: Hadise gerek ses performansı, gerek sahne performansı ile dördüncülüğü hak etmemişti. “Komşu”lardan gelen puanlar sayesinde 4. oldu. Şarkı asla kötü değil ancak kıyafet ve koreografi iyi değildi. Sesi yorgundu. Hadise seni seviyoruz. İnsan sevdiğini yerden yere vururmuş, bunlara da öyle bak gari :)

(Yazarın Biiip-Notu: Yahu ben bu yazıya oturduğumda Eurovision gecesi hanemizde cereyan eden şeyleri yazacaktım. Yazı amacından çıktı, hanemize uğrayamadım. İsterseniz bilahare yazayım, isteyenler parmak kaldırsın!!)


(1)http://magazin.milliyet.com.tr/Magazin/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=23&ArticleID=1096007&Date=19.05.2009&b=En%20guzel%20performans%20bizimkiydi

(2)http://magazin.milliyet.com.tr/Magazin/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=23&ArticleID=1096005&Date=19.05.2009&b=Hadise:%20Oylama%20sistemi%20acilen%20degistirilmeli

(3) http://www.milliyet.com.tr/GaleriHaber.aspx?aType=GaleriHaber&ArticleID=1095785&PAGE=4

(4) http://www.milliyet.com.tr/GaleriHaber.aspx?aType=GaleriHaber&ArticleID=1095785&PAGE=5

www.murathacioglu.com

 
Toplam blog
: 656
: 1708
Kayıt tarihi
: 08.12.08
 
 

Allah kimisine “Yürü ya kulum” demiş. Ben onu “Yürü, yaz kulum” anladım. Yürü anca gidersin manas..