Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Hafif bir yaz tatlısı: Frambuaz pelteli sakızlı muhallebi

Hafif bir yaz tatlısı: Frambuaz pelteli sakızlı muhallebi
 

Yazın tatlı tüketirken hafif seçenekleri değerlendirmek gerekiyor. Hafif bir yaz tatlısı arıyorsanız frambuaz pelteli sakızlı muhallebiyi mutlaka deneyin. Sütlü tatlıların hafifliğiyle frambuazın tatlı ekşi ferahlatıcılığı birleşince çok leziz bir tatlı ortaya çıkıyor. Denemenizi öneriyorum. Bu arada malumunuz, Ramazana sayılı günler kaldı, iftarın ardından hafif bir tatlı seçeneği olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.

Tarif 4 kişiliktir. El ayarınıza güveniyorsanız ölçülerde arttım yada azaltmalara gidebilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler aşağıdaki gibidir;

Sakız muhallebisi için:

750 ml süt
150 gr şeker
30 gr nişasta
2 gr damla sakızı (dövülmüş)
1/2 çay kaşığı damla sakızı macunu
10 gr tereyağı

Frambuaz peltesi için:

300 gr donmuş frambuaz
300 ml su
100 gr şeker
30 gr nişasta
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Sakız Muhallebisi:

Sütten 50 ml ayırın. Kalan süt ve şekeri damla sakızı ve damla sakızı macunuyla beraber bir tencerede hafifçe kaynatın. Nişastayı kalan 50 ml süt ile eritin ve kaynayan süt şeker karışımına ekleyip karıştırın. En son tereyağını ekleyip karıştırın ve altını kapatın. Servis kaplarına alın. Soğumaya bırakın.

Frambuaz Peltesi:

Frambuazı su ve şeker ile bir tencerede kaynatın, süzün. Süzdüğünüz suyun 250 ml’ini tekrar tencereye alıp kaynama noktasına getirin ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Nişastayı 50 ml ahududu suyu ile bir kasede seyreltin ve hafif kaynattığınız frambuaz suyuna nişastayı ekleyip karıştırın. Koyulaşınca muhallebilerin üzerine ekleyip buzdolabında soğumaya bırakın. Üzerine fıstık serpip, frambuaz taneleriyle süsleyip servis edin.

 
Toplam blog
: 4
: 3470
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Merhaba ben Elif Şen, 27 yaşında evli, çocuklu, mutlu biriyim. Uzun zamandır blogları takip ediyo..