Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '13

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Hafta sonunda evde oturanlara/oturmayanlara öneriler

Hafta sonunda evde oturanlara/oturmayanlara öneriler
 

Ne İzleyelim?:

Sinemalarda bu hafta çeşitli türlerde 9 yeni film gösterime girdi. Seyircikedi'nin önerisi mafya tarafından öldürülen Lütfi Suyolcu'nun gerçek yaşam öyküsünden yola çıkılarak beyazperdeye uyarlanan Gitme Baba....

- Gitme Baba: Lütfi Suyolcu 1995'te belediye başkanı olduğu Kuşadası ilçesinde yaşanan rant kavgası sonrası mafya tarafından öldürülmüştü. Eski belediye başkanının hayatını anlatan film projesini, sinema ve oyunculuk eğitimi alan kızı Çiğdem Suyolcu hayat geçirdi.

Babasının Çiller döneminde yaşadıklarını, kızının gözünden ve odağına baba-kız sevgisini koyarak anlatan filmin yönetmenliğini Ahmet Sönmez üstleniyor. Filmde hem bir kızın babasına olan sevgisi hem de rant kavgası çerçevesinde bir turizm beldesinde yaşanan oyunlar masaya yatırılıyor. Lütfi Suyolcu'yu Murat Karasu canlandırırken, filmde kızı Çiğdem Suyolcu'nun yanı sıra, Şenay Gürler, Mustafa Uğurlu, Mesut Akusta, Gökhan Mete, Vural Çelik,Volkan Cal ve Payidar Tüfekcioğlu gibi pek çok isim yer alıyor.

- Ne Okuyalım?:

Selim İleri'den bir başyapıt Mel'un... Adeta bir ''us yarılması'' yaşayan Sayru Usman, doğu nedir batı nedir düşüncesini kafasında tartan, sürekli kendi kendine ''değil mi Sayru Bey'' gibi sorular soran, Cahide Sonku aşığı bir karakter. Akıl oyunları yaşayan Sayru Bey, bunlar içinde kaybolurken bir yandan da eleştiri oklarını Kanuni Sultan Süleyman'dan Sokullu Mehmet Paşa'ya, Muhsin Ertuğrul'dan çevresindekilere kadar her yere savuruyor, kah onlara, kah kendine kızıyor. Günlüklerine sayısız şey yazan, bir o kadar da bir dönemin tarihine ışık tutan Sayru Bey'in günlüklerini okurken kah düşünüyor, kah gülümsüyor, kah kafası karışıyor okurun... Hayat mı dekor mu? Bu sorunun yanıtını merak edenlere adeta Don Kişot gibi yeldeğirmenlerine karşı savaşan bir anti kahraman sunuyor usta yazar Selim İleri...

- Ne dinleyelim?:

Türkiye'de 1 Mart'ta gösterime giren Sefiller-Les Miserables filminin soundtrack çalışması müzik marketlerinin raflarındaki yerini aldı. Victor Hugo’nun Sefiller kitabının beyazperdeye müzikal uyarlaması büyük ilgi görürken, filmin müzikleri de İngiltere'nin Billboard müzik listelerinde birinci oldu. Seyircikedi'nin bu ilgi çekici soundtrack çalışmasından tavsiyeleri ise Hugh Jackman'ın seslendirdiği Suddenly, Anne Hathaway tarafından yorumlanan I Dreamed a Dream ile Do You Hear the People Sing.

Filmin oyuncularından Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Amanda Seyfried, Samantha Banks, Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen ve Russell Crowe da 20 şarkılık soundtrack albüme ses verenlerden.

Les Miserables”ın müzikleri Universal Music markasıyla sunuluyor, 20 parçadan oluşuyor.

- Nereye gidelim?:

Müzik dünyasının çığır açan topluluklarından Depeche Mode, 17 Mayıs Cuma günü İstanbul'da izleyici karşısına çıkacak. Dave Gahan, Martin Gore ve Andy Fletcher, Kuzey Amerika turnesine başlamadan önce 25 Avrupa ülkesinde 34 konserle 1.5 milyonun üzerinde hayranına ulaşacak. İstanbul Küçükçiftlik Park'ta sahne alacak olan topluluğun Türkiye'nin de arasında bulunduğu ülkelerde vereceği konserler, Depeche Mode'un 2009-2010 sezonunda dünyada gerçekleşen en büyük turnelerinden biri olan Tour of the Universe'den sonra gerçekleşecek ilk canla gösterileri olacak. Müzik listelerinin zirvesinde 30 yılı tamamlayan ve 100 milyondan fazla albüm satan Depeche Mode konseri kaçırılmaz.

 

                 

 

 
Toplam blog
: 90
: 2229
Kayıt tarihi
: 05.02.13
 
 

Yaşamın her anına renkli gözlükle bakacak Seyirci Kedimiz... Kimi zaman oyunlarını binbir güçlükl..