Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '16

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Haftada kaç kez seks yapmak ilişkiyi ayakta tutar?

Haftada kaç kez seks yapmak ilişkiyi ayakta tutar?
 

Daily Mail'de yayınlanan bir analiz ilişkiyi ayakta tutmak için haftada kaç kez sevişmeniz gerektiğini ortaya koyuyor.
 
Açık konuşmak gerekirse uzun süreli ilişkilerde ve evliliklerde haftanın her günü sevişilmediğini hepimiz biliyoruz. Hiç birbirimizi kandıramayalım.
 
Yok yemek yapayım, yok evde toz bulutları dolanıyor etrafı süpüreyim, ay başım ağrıdı, ay pencereden ışık gözüme gözüme vuruyor derken ve hele bir de büyükşehirde yaşayanlara trafik, toplu taşıma vb dertler eklenince sonuç ortada: Sevişilmiyor annem SEVİŞİLMİYOR!
 
Bir ilişkiyi ayakta tutan temel taşlarından biri ten uyumu ve seks iken sevişmeden nasıl sürecek bu ilişki, ne kadar sevişmek lazım, haftada kaç kere seks yapmalı ve hatta nerede sevişecek bu insanlar(!) gibi sorular kafanızı kurcalıyor olabilir.
 
Bilim adamları da bu mühim soruya cevap bulmak istemiş olacak ki nedir bunun ideali diye pek çok araştırma yapılmış.
 
Daily Mail'de yazan seks uzmanı Tracey Cox ise tüm bu araştırmaların sonucunda şunları açıklıyor:
 
- Her gün sevişmek düşünüldüğü kadar etkili değil. Ayda 6 kez sevişen çiftlere bu sayıyı iki katına çıkarmaları söylendiğinde cinsel ilişkiden aldıkları zevkin azaldığı gözlemlenmiş.
 
- Haftada 3-4 kez seks yapmak en ideal rakam gibi duruyor. Uzmanlar bu sayının bir ilişkiyi ayakta tutmak için en ideal sayı olduğunu belirtiyor. Tabi trafik vs derdiyle boğuşanlar ilişkiyi ayakta tutayım derken partnerini o yorgunlukla nasıl ayakta tutacak bilemiyoruz ama o da size kalmış artık.
 
Burada bir not eklemeden geçmeyeyim. Elbette her ilişki için bu sayı değişebilir. Ben illa ki her akşam bir git-gel yaşamadan yapamıyorum, yok efendim gözüme uyku girmiyor diyorsanız amenna.
 
Var tabi böyle ilişkiler, öyle teninin teninize dokunmadan duramadığınız, onu görünce kan akışınızın hızlandığı türde olanlardan bahsediyorum. Böyle bir çiftseniz aynı rutinde devam. Sonuçta herkesin hayatına kimse karışamaz :) 
 
Lolipop
 
 
 
 
Toplam blog
: 29
: 1429
Kayıt tarihi
: 04.09.15
 
 

Kadınların kara kutusu ..