Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '13

 
Kategori
Güncel
 

Haftanın önerileri 6-13 Nisan haftası

Haftanın önerileri 6-13 Nisan haftası
 

Yapın: Tüm Negatif ifadeleri hayatınızdan çıkarın

Günlük hayatımızda kullandığımız ifadelerin sizce ne kadarı pozitif? Ben söyleyeyim; Yarısından daha az. Daha önceki bir kaç yazımda bunun ne kadar önemli olduğuna değindim. Dilerseniz tekrar göz atabilirsiniz.

http://www.cumhurcetin.com/wp/?p=126

http://www.cumhurcetin.com/wp/?p=258

Sadece kendi içimizde ya da kullandığımız cümlelerde değil, içinde bulunduğumuz toplumun yapısı gereği de çok fazla negatif ifade duyuyoruz. Kullandığımız atasözlerinin bir çoğu da negatif-doğruluğunu tartışmıyorum, yanlış anlaşılmasın-

Sürekli 'o iş olmaz' , 'boş ver deneme', 'ben zaten şansızım' gibi ifadelerin bize hiçbir faydası olmadığı gibi zararının çok büyük olduğunu bilmenizi isterim. Sadece kendinizi değil, çevrenizi de bir gözlemleyin. İfadelerimiz ne kadar olumsuz değil mi?

Sizlere önerim; günlük konuşma dilinizi pozitif yönde değiştirmeniz. Bunun için konuşurken biraz farkındalığınızı artırmanız yeterli. Negatif bir ifade kullandığınız zaman bunun farkına varın. Aynı olumsuz ifadeyi tekrar kullanmayın ya da daha iyisi yerine olumlu bir cümle koyun.

Okuyun : Şifa Sende/Erhan Özer

Kitap bir süredir başucumda, dönüp dönüp tekrar okuyorum. Yazar Dr. Erhan Özer, anestezi ve reanimasyon uzmanı. Bir çok ünlü insanın ve sanatçının hekimi aynı zamanda. Erhan Özer'in iddaası şu;

Bütün hastalıkların kaynağı zihinsel ya da duygusal alandaki çatışmalarımız. Tıp, hastalıklarımızın kaynağının 'beden' olduğunu düşünerek çözümü de sadece bedeni tedavi etmek olarak düşünüyor. Bunu da hastalıkların kaynağına inmek yerine sadece semptomları gidererek yapıyor. Ama hastalığının sebebini ortadan kaldıramıyor. Sonuç olarak; kanser, şeker, kalp rahatsızlıkları vs. Her ne ise bunu biz yaratıyoruz. Zihnimizle, duygu ve düşüncelerimizle...

Kuantum'u biraz anlamış olan birisi bu gerçeği zaten anlayacaktır. Şiddetle tavsiye edilir!

Kitaptan;

Gerçek bir tıp doktorundan, ruhunuzdaki ve bedeninizdeki iyileşme gücünü keşfederken sağlığınızı, kilonuzu, hayatınızı daha iyi yönetmenizi sağlayacak eşsiz bir başvuru kitabı...

Vücudu hasta eden temel neden: asitlenme... Asitlenmeden kurtulmak için yenmesi gereken gıdalar... Hastalıkların kaynağı olan duygusal çatışmalar... Kanserle değil korku ile savaş... protein diyetlerinin zararları...Ve iyileşmeye giden yolda bilmemiz gereken her şey...

"Merak etme, iyi olacaksın!"

Hastaların doktorlarından duymayı bekledikleri ilk cümle bu değil mi sizce de? iyileşmeye ilk adım. Bütün ilaçlardan önce verilmesi gereken ilk doz şifa!
Çünkü hasta olan beden bu hastalığı iyileştirme gücüne de sahip.
Ve bütün hastalıklar, bedenin bize "içimizde" yolunda gitmeyen bir şeyler olduğuna dair gönderdiği mesajlardan ibaret.

Dr. Erhan Özer, Şifa Sende ile işte bu büyülü iyileştirme gücünün kodlarını çözüyor. Okurlarını "yeni çağ tıbbı" mucizesi ile tanıştırırken bütün hastalıkların iyileşme sürecine girmesini sağlayacak "şifa formüllerini" açıklıyor.

"Her zaman için ortadan kaldırılabilecek bir acı, artık hiç umudun kalmadığı düşünülen anlarda bile, kumaş gibi dokunulabilecek bir umut ipliği vardır. Bugün iyi bir doktor, hastasının sadece bedenine değil aynı zamanda ruhuna nüfuz etmeyi başarabilen, hastasıyla empati geliştirebilen ve kendi bilgisinin berraklığını kaybetmeden hastasının psikolojik yükünü paylaşabilen bir doktordur.

İzleyin : Dingin Savaşçı

Dan Millman'ın aynı adlı romanından-yaşam öyküsünden uyarlanan 2006 tarihli film. Millman'ı Scott Mechlowicz canladırırken, rehberi rolünde Nick Nolte yi görüyoruz. Nolte, harika bir oyunculuk çıkarmış. Konuya gelince; Millman, formunun zirvesinde genç bir jimnastikçidir. Güzel bir hayatı vardır ve her şey yolunda gitmektedir. Ta ki geçirdiği trafik kazasına kadar. Kazada sakat kalır. Artık koltuk değneklerine mahkumdur. Doktorlar bir daha spor yapamayacağını söylerler. Ama karşısına gizemli bir adam çıkar: Socrates. Socrates, onun tekrar yolunu bulmasında rehberlik edecektir.

Kitabını da okumanızı öneririm.

Filmle ilgili açıklama da şöyle;

Dingin Savaşçı, dünya jimnastik şampiyonu Dan Millman'ın yaşam öyküsü. Socrates adını verdiği bilge bir yaşam savaşçısının rehberliği ve Joy adındaki gizem ve coşku dolu doğası ismine yansımış bir kadının dayanılmaz çekiciliğinin etkisiyle yazar yaşamı yeniden öğreniyor. Dan, mutlu ve doyumlu bir yaşam sürdürmek için bir savaşçı gibi yaşamayı da öğrenmek zorunda. Bedensel ve ruhsal boyutlarda, sevgiyle korkunun, ışıkla karanlığın dansında, kahkahayla gizemin büyülü dünyasında sınavlar vererek öğrendiği de işte bu.

filmden de bir sahne paylaşayım, izleyin: http://www.youtube.com/watch?v=Z3TAl73Iv54

şiddetle tavsiye edilir, mutlaka izleyin!!

 
Toplam blog
: 63
: 864
Kayıt tarihi
: 21.02.13
 
 

Profesyonel Yaşam Koçu, Regresyon Hipnoterapisti, İlişki Koçu, Satış Koçu   Kişi ve kurumlara pro..