Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '07

 
Kategori
Spor
 

Haftanın özeti

Galatasaray Sivasspor'a ödünç verdiği liderliği yine Sivasspor'u yenerek geri aldı. Bu maç Galatasaray açısından bence sezonun en zor maçlarından birisiydi. Neden derseniz. 1- geçen hafta ezeli rakibi Fenerbahçe ye çok kötü bir oyun sonunda mağlup oldu ve liderliği kaybetti. 2- aynı Fenerbahçe Avrupa da tur atlayıp taraflı tarafsız herkesin sempatisini kazandı ki Galatasaray ın Avrupa da ki şansı mucizelere kaldı. 3- Liderliği ödünç verdiği çok formda Sivasspor la karşılaşacaklardı. 4- Yıllardır camianın heyecanla beklediği yeni stadyumun temeli hafta içi atılmıştı. Tüm bunlara rağmen Galatasaray üstün bir oyun sonunda goller geçte gelse rakibini yenmeyi başardı bence sezonun en önemli üç puanlarından birisiydi. İhtiyar kurt Kalli bu hafta nedense her oyuncuyu yerinde oynattı oysa ben maç öncesi bu sefer de Hakan Şükür ü kalede bekliyordum ama yanılmışım umarım gelecek haftalarda da kahraman olma egosunu bir yana bırakıp doğru 11 ile oynamayı başarır.

Fenerbahçe artık Avrupa kupası sonrası geleneğini bozuyor önce Denizli deplasmanın da bu hafta da Gençlerbirliği önünde 3 puanı aldılar her iki maçta da iyi oyun sergilenmemiş olsa da önemli olan 3 puandı ve kazandılar. Çok uzun bir aradan sonra Zico sadece oyuncu değiştirmekle yetinmeyip taktiğe de müdahale etti oyunun son bölümünü çift santrafor ile oynadı ki bence Süperlig te birçok maçta oynaması gereken taktik bu. Gençlerbirliği maçının en ağır faturası ise haftaya oynanacak Trabzonspor maçında Edu ve Lugano nun oynamayacak olmaları. Ama ben o maçında Fenerbahçe için bir sorun olacağını sanmıyorum.

Beşiktaş bildiğimiz Beşiktaş ve köy olur ve kasaba eğer şampiyondan 13 puandan daha az fark yerlerse bence büyük başarı elde ederler Beşiktaş ta tek değişmeyen her maçta yaşadıkları mecburi oyuncu değişiklikleri bu takımın sağlık ekibi ne yapıyor inanın çok merak ediyorum.

Trabzonspor artık şu gerçeği kabul etmek zorunda 4. büyüklük sadece masal. 2–3 yıl sonra eğer hala süper ligde oynamayı başarırlarsa gündemden iyice düşecekler düşünebiliyor musunuz bir camia kongre yapıyor yakında bu yamamadıkları kongreler de başkan adayı da bulamayacaklar ne kadar yazık ama maalesef dünya da futbolun gittiği yer burası çok acı ama benim Trabzonspor la ilgili fikrim en geç önümüzde ki 10 yıl içinde Süperlig e veda edecekler.

Sivasspor kendisinden beklenenden çok fazlasını yapıyor sonsuz tebrikler sadece dikkatimi çeken Bülent Uygun un son haftalarda ki hakemlerle ilgili yorumları aklıma gelen şu Bülent Hoca Fenerbahçe de şampiyon olup gol kralı olurken de bunları hakemler sayesindemi başardılar.

Anrakaraspor ve Kasımpaşa bildiğimiz gibi Saffet Susiç ten sonra Rizespor ciddi bir çıkış yakaladı tebrikler Saffet hoca ya. Ankaraspor u çok sıkıntılı günler bekliyor güçlü kadro ve tecrübeli hocaya rağmen bir türlü başarılı sonuçlar gelmiyor ve işlerini gerçekten çok zora sokuyorlar acil bir çıkışa ihtiyaçları var. Bülent Korkmaz bence başarısız hocalık kariyerine devam ediyor eğer Gençlerbirliğinde de başarıyı yakalayamasa hocalık kariyeri erken bitecek sanırım. Manisaspor sanırım bu yıl ligde kalmayı başaracak fakat gelecek yıllarda ligin maddi yükünü nasıl karşılayacaklar ciddi bir sorun Antep yeni hoca arayışında Konyaspor sıkıntılarından arındıktan sonra rahat bir nefes aldı.

Özetle çok fazla hakemin konuşulmadığı keyifli mücadelenin izlendiği bir haftayı geride bıraktık umarım her hafta çıtayı biraz daha yükseltiriz.

 
Toplam blog
: 16
: 380
Kayıt tarihi
: 19.11.07
 
 

74 İzmir doğumluyum. Göztepe taraftarıyım 6 yıldır iş sebebiyle İstanbul da yaşamaktayım. 9 Eylül ün..