Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '22

 
Kategori
İlişkiler
 

Hak Edene Hak Ettiğini Ver

Hak edene hak ettiği gibi davranınca sen kötü oluyorsun. Özgüveni olmayıp kendi egosunu tatmin eden insan tipleri. Devir yalaka devri menfaat devri. Hak edene vereceksin dersini.
 
Ezberini bozuyorsun çünkü. Önceden böyle yapmıyordun sineye çekiyordun, şimdi anladın ve söyledin senden kötüsü yok. Bu hep böyledir, üslubunca bildirin hadlerini, siz kaldırabiliyorsanız onlarda kaldırabilir.
 
Hak edene hak ettiği cevabı verince otomatikman doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar usulü oluyor, kimseyi memnun edemezsiniz. Yalandan yüzüne gülsen senden iyisi olmaz boşverin kendinizden taviz vermeyin, işlerine gelirse.
 
Hak edene anladığı dilde konuşmak en iyi yöntemdir, bu insanlar kayıp değildir. İnsanlara hak ettiği değerin on katı fazlasını bile versen hep kötüsündür.
 
Hak edene hak ettiği gibi davranmazsan hak etmediğin durumda olursun. Ederinden fazla değer soytarıyı kral eder. Tevazunun fazlası vasat insanlardan öğüt dinlemeye sebep olurmuş. Densize haddini bildirmek sevaptır.
 
Sen kötü değil onun menfaatlerini karşılamayan biri oluyorsun, o'da karaktersiz ve menfaatçi olduğundan, gerçek seveni olmadığından ters düşüyor, herkes neyi hak ediyorsa onu ver. İşçiye patronu çalışmadan para verince avans oluyor. Borçlu sen patron çevrendekiler, işçi olan sen herkese hak etmeden avans verirsen ne olur, verdiklerini hesaplamakla geçer ömrün. Kural belli, hak etsin alsın.
 
Sana yanlış yapanı arkana atıp bakmayacaksın, pişman olan yanına gelmek için çabalar, eğer ikinci şansı verirsen ilkinde ne yaptıysa daha kötüsünü yapar, nasıl olsa şans veriyor diyerek hareket eder, hatayı o yapınca cezasını o çeksin, senin verdiğin ikinci şans sana yapılan hataya verilen ceza olması gerekirken, hata yapana verdiğin ödüldür, hata yap ödül al kimse buna hayır demez, joker hakkını istisna olan kişilere ayır ki yanlış insan olma. Kurta merhamet kuzuya zulümdür.
 
Vicdanın rahatsa kimin ne düşündüğü önemli değil, hayatın içinde var bunlar.
Kimin neyi hak ettiğine kim karar verecek, standartı kim belirliyor. İşlerine gelmiyor en güzeli ezdirtmeyeceksin kendini.
 
Hak edene hak ettiği gibi davranmaya devam edin hiçbir kaybınız olmaz. Giden gider böylece kimlerle dost olup yola devam edeceğin çok net belli olur. Karşımızdaki insan neden anlıyorsa öyle davranmalıyız.
 
Kendine koyduğun sınır seni ya ileriye götürür ya da olduğun yerde tutar. Ama hevesler, istekler gökyüzündeki yıldızlar gibi çoğuldur yeter ki karşılığı olsun. Mutlaka sınırlarımız olmalı yoksa bütün kötüler ve kötülükler bizi bulur.
 
Hiçbir şey kendiliğinden gelmiyor ama hiç hak etmeyenlerin piyango gibi yaşadıklarına şahit olduklarım var.
 
Herkesi aklına göre idare etmelisin. Bu konuda insanlara emek vermemek gerekir, iyilikleri için çabalansada bildiklerinden şaşmazlar. Anlamayana uğraşmamak gerekiyor, herkesi aklına göre idare etmelisin.
 
Değmeyeceğini anladığın anda kaç, herkes kalsın layık olduğu yerde. Hak etmeyen hak ettiği yere gider.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..