Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

Hakan "Balta" ise diğerleri ne? Şapka çıkarın!

Hakan "Balta" ise diğerleri ne? Şapka çıkarın!
 

Servet kadar cengaver, bir o kadar akıllı ve sakin..


Ne zamandır tribünler böyle bir futbolcu seyretmedi. Her ne kadar oynadığı mevki gereği pek fazla göze batmasa da, ışıl ışıl parlayan bir futbolcu var sahalarda: Hakan Balta. Futbolcu, görev adamı, efendi, ahlaklı sporcu ve adam gibi bir adam..

Dikkat ediyorum, basınımız ve kamuoyumuz hep günlük yaşamayı seçtiği için Hakan gibi sporcular pek gündeme gelmiyor. Maçın en sivrilen isimleri üzerine o kadar kafa yoruyoruz ki asıl kahramanları gözden kaçırıyoruz, unutuyoruz.

Kolay değil, Manisaspor'dan Galatasaray'a geldiğinde onun mevkisinde Antalyaspor'dan milli takıma çağrılarak popüler olmuş ve sivrilmiş bir Volkan Yaman oynuyordu. Ne efendiliğinden taviz verdi ne de çalışmasından. Rekabeti kazandı ve Milli takımın Avrupa Şampiyonasındaki en çok forma giyen oyuncusu da oldu. Bugün Galatasaray'ın sahaya çıkan kadrosunda yeri kesin olan bir kaç futbolcudan biridir o.

Servet Çetin ve Emre Güngör'ün sakatlanması, Meira'nın Zenit'e satılmasıyla elde stoper kalmayınca daha önce bir dönem oynamış olduğu stoper mevkine kaydırıldı. Hamburg maçında oynadığı oyun da, Harry Kewell'in maçın sonlarında mecburen stopere geçmesi gibi bir çok sıradışı bir olayın yaşanması sonucu ikinci planda kaldı. Oysa Hakan Balta dalga dalga gelen Hamburg ataklarında en az Servet Çetin kadar cengaverdi. Gelen her hava topunu oyundan çıkana kadar Emre Aşık'la beraber, onun çıkmasından sonra tek başına o kesti. Yerden adam geçirmedi, mevkisini kaybetmedi, ön liberolara destek verdi, topun önüne kendisini attı şut çektirmedi, geriye adam kaçırmadı, soğukkanlılığını kaybetmedi, dan dun oynamak yerine akıllı paslarla oyunu tuttu.. Sonra maçın da heyecanıyla kendinden geçen ben, dudaklarımdan dökülen şu cümleyi duydum: Eğer bu Hakan balta ise, bizim ligimizde stoper diye oynayanlar ne?

Bu akşam Trabzon maçında da yine Hakan Balta sahnedeydi. Sanki Hamburg maçında oynayan o değildi, bu nasıl mücadele? Yeterli antreman yapmadığı çok konuşulan Galatasaray'da demek ki bu işten ekmek yediğinin ve şahsi sorumluluğunun bilincinde olan futbolcular da var. Yine yerden havadan etkili ve sakin oyunu, akıllı yer tutuşları ve pasları ile Galatasaray defansını ve dolayısıyla takımı dengeleyen adamdı o. Kavga edenleri, hakemlerle boğuşanları, seyirciyle dalaşanları, antrenörlerine efelik yapanları, sahtekarları konuşmayı sevdiğimiz için maç sonrası kritiklerde Hakan Balta gibi değerlerimizi gözden kaçırıyoruz. Uzun süre neden Galatasaray'a alındığını anlayamadığım, çok düz oynuyor diye eleştirdiğim Hakan Balta'nın hakkını teslim ediyor ve şapka çıkarıyorum. Helal olsun sana adam gibi adam, helal olsun sana sporcu adam.
 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..