Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '12

 
Kategori
Futbol
 

Hakemin zor maçı

Hakemin zor maçı
 

Eskişehir- Fenerbahçe maçının hakemi geçen hafta tüm otoritelerden kötü not almıştı. Eskişehirli futbolcuların rakiplerini sertlikle yıldırmasına müsade eden hakemin, özellikle Alper ve Hürriyet'e göstermediği kartlar, bir taraftan Eskişehir'i cesaretlendirirken diğer taraftan -zaten koşmaya çok da niyeti olmayan- Fenerli futbolculara bahane olmuştu.

Hakem fenerbahçeli futbolcular üzerinde daha önce düştüğü aciz durumların intikamını alıyor gibiydi.  Fenerbahçeli futbolcuların aleyhine vereceği  pozisyonlara adeta; "ne kadar kart varsa hepsini gösterip  kudretli bir hakem olduğumu ispatlayacağım" tavrıyla  koşuyordu. Adamın daha pozisyona giderken bir taraftan eli de cebine doğru hamle yapıyordu. Hani agresif bir Fenerbahçe takımı olsa Beşiktaş'ın önceki yıllarda ki durumu gibi 4 futbolcusunu bile atıp tarihe geçebilirdi de Allah'tan Fenerbahçelilerin maç hiç umurunda değildi!...

Bu biraz işin abartısı belki ama,  kötü performansından sonra hakemi  bir hafta dinlendirecekken ya da en azından rahat bir maça verecekken tutup bu hafta Sivas- Galatasaray maçına atadılar. Hakikaten anlaşılır gibi değil. 

Sivas ligimizde stad olarak, hava şartları nedeniyle maç yönetiminin en zor olduğu sahalardan  birine sahip. Bununla birlikte iki takımın konumları ortada. İki takımında süratli, faul almaya çalışan, hatta bazen de hakemi aldatabilen futbolcuları var.

Galatasaray lehine verebileceği tek hatalı kararda, geçen hafta aleyhine yanlış kararlar verdiği Fenerbahçelilerin tepkisini çekebilir. Geçen hafta kartını kullanmadığı pozisyonlarda bu hafta kartını kullanırsa, bir hafta arayla, lig birincisi ve ikincisi için ayrım yaptığı gerekçesiyle daha şiddetli eleştirilir.

Bu bir hakem için tam anlamıyla gereksiz bir risk. Buna sebep olan da Hakem Komitesi. Bir hakemi bu derece ateşe atmaya hiç hakları yok. Belki fazla uç olacak ancak bu atamayı yapanların hakeme bana göre kesinlikle kastı olmalı.

Bir sürü hakem içerisinden formsuz bir hakemi, lig ikincisinin maçına verdikten bir hafta sonra daha zorlu geçecek lider takımın maçına arka arkaya atamanın mantığını, Hakem Komitesi umarım izah getirmek zorunda kalacağı bir  pozisyona düşmez. 

Fenerbahçe-Galatasaray derbisine iki hafta kalmışken, Hakem; geçen haftaki eleştirilere aldanır da kendisini Fenerbahçe'ye affettirmeye çalışırsa, ya da Alex ve Sow'a yapılıp, gülümseyerek geçiştirdiği pozisyonların benzerinde Sivas'ı eksik bırakırsa kendisi için tam bir kabus olur.  "Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık" tam hakeme göre bir değim oldu. Allah yardımcısı olsun ama akibeti daha maça çıkmadan kötü görünüyor. Umarım yanılırım. Hakem yüzünün akıyla bu işin altından kalkar da Komitede ki sevenlerine! iyi bir mesaj verir.

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..