Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '11

 
Kategori
Güncel
 

Hala tatmin olamadım!

Hala tatmin olamadım!
 

Bir tatminsizliktir gidiyor… 

Önce yurt içinde YGS’ den kaynaklanan tatminsizlik, şimdi de yurt dışında ABD’nin Pakistan’da Usame Bin Ladin’e düzenlediğini iddia ettiği temizleme operasyonu… 

Tekelleşmiş medyanın haberleri hep aynı frekansta: Medya Patronları ne yazdırıyorsa onu okuyoruz. Neyin gösterilmesini istiyorlarsa onu izliyoruz. Alternatif kaynaklardan doğru bilgi ve haber almak pek mümkün değil. Akıllıca bir yorum yapınca da önümüze gelen haberlerin artık tatmin etmediğini görüyoruz. Haberi veren, “yersen” zihniyetiyle veriyor. Ya da yemeye dayatıyor. Sonuçta ortaya tatminsizlik çıkıyor. 

YGS konusundaki tatminsizliğin nedeni biraz farklıydı, ama sonuçta yine de her iki olayda tatminsizlik var. YGS skandalı güncelliğini koruduğu için onu da burada anmadan geçmek mümkün değildi. 

Gelelim Arap asıllı Amerikalı Usame Bin Ladin’e ve örgütüne: 

Bin Ladin’in ölümünü El Kaide doğrulamış ve tehdit etmiş! İntikam adına eylemler yapılacağını söylüyorlar. 

Şimdi bu eylem yapacak örgüt üyelerini Libya ya da Suriye’de görülürlerse şaşırmamak lazım. Çünkü sıradaki ülkelere kapsamlı bir harekat yapmak için bizzat ayak basmak gerekiyor. Ayak basmanın gerekçesi de dolayısıyla örgüt üyelerinin o ülkelerde barındırılıyor olması olacak. Çünkü uzaktan veya havadan bombardımanla bu iş olmuyor. Olsa da cılız kalıyor. Birinci Körfez Harekatı da bunun en önemli göstergesiydi. 

Bin Ladin’in öldürüldüğü haberinden bu yana verilen haberlerden hala tatmin olamadım ve olayın komplo teorisi olduğu yönünde inancım devam ediyor. 

Teoriye göre olayın oluşu ve zamanlaması ABD’ye şu avantajları sağlayabilir: 

-Usame Bin ladin’i, dolayısıyla El Kaide’yi yaratan ABD, Bin Ladin’in şimdi ya da birkaç yıl önce öldürülmüş olmasını kamuoyuyla paylaşarak, gittikçe azalacak örgüt etkinliği sonucunda El Kaide’ye kolaylıkla hakim olabilir. 

-Kurmaca İslami Internet sitelerinden istediği gibi çağrıları yapabilir. Büyük bölümünü elinde bulundurduğu medya vasıtasıyla istediği şekilde sunduğu haberleri bütün dünya kamuoyuna ulaştırabilir. Bu kapsamdaki haberler aracılığıyla; 

-Ortalığa yeniden bir terör korkusu salarak, operasyon yapılacak sıradaki ülkeler için ABD kamuoyundan istediği desteği sağlayabilir. 

-Önümüzdeki yıl yapılacak olan ABD Başkanlık seçimlerinde Obama açısından önemli bir avantaj sağlanabilir. 

-Afganistan’da sona ermiş olan görev artık geri çekilmeyi gerektiriyor. Üstelik diğer bölgelere yapılacak operasyonlar için güçlerin kaydırılması gerekiyor. 

Böylece Afganistan’dan çekilebilmenin bahanesi de hazır: "Bin Ladin öldü, Örgüt dağılma sürecine girdi. Afganistan'da kalmanın anlamı yok!" 

 
Toplam blog
: 136
: 2817
Kayıt tarihi
: 20.03.11
 
 

Duyarlı olduğum konularda; düşündüklerimi, bildiklerimi ve birikimlerimi paylaşmak üzere burada b..