Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '11

 
Kategori
Güncel
 

Pakistan’da bir Komplo Teorisi!

Pakistan’da bir Komplo Teorisi!
 

Bazı olaylar vardır yaşanır, işinize gelenleri alıp yüceltirsiniz, gelmeyenlere komplo teorisi dersiniz, bıyık altından gülersiniz… 

21. yüzyılın başlarında gerçekleşen ve tarihin en önemli terör saldırısı kabul edilen 11 Eylül saldırısı da bunlardan birisiydi. 

11 Eylül geride kaldı, ama komplo iddiası bu güne kadar devam etti. Aslında yaşanan olaylar kimine göre gün gibi gerçekti, kimine göre ise komplo teorisi… 

11 Eylül 2001’de Dünya Ticaret Merkezi’ne yapılan saldırıları ABD’ye göre El Kaide yapmıştı, komplo teorisyenlerine göre ise saldırılar ABD’nin kendi senaryosuydu. Bu konu yıllarca tartışıldı. Kamuoyu, olayın gerçekten bir terör saldırısı olduğu konusunda ABD tarafından tam olarak ikna edilemedi. 

Terörü ve El Kaide lideri Usame Bin Ladin’i hedefe koyan ABD, Afganistan’a ve Irak’a girme gücünü bu olaydan aldı. Kamuoyunun tamamı değilse de, büyük bir kısmı yıllardan beri ABD’nin şekillendirdiği biçimde bir inanca sahip oldu. Bu şekillendirme çalışmalarında ABD’nin medyada ki hakimiyeti ve onu kullanma becerisini unutmamak lazım. Bu kapsamda medya vasıtasıyla terör her fırsatta lanetlendi, üst düzey yetkililerinin terörle ilgili her konuşmasında ve demecinde 11 Eylül olayından bahsedildi. 11 Eylül ve terör konusu adeta insanların kafalarına ilmek ilmek işlendi, çünkü kamuoyu desteği için bu gerekiyordu… 

11 Eylül’den sonra bütün Müslümanlar adeta terör zanlısı gibi muamele gördü. ABD’ye bir vesileyle ayak basan Müslümanlar özel aramalara ve özel takibe tabi tutuldu. 

Bir yandan kamuoyunu etkileme çabaları devam ederken, diğer yandan, dünyada en ileri ve en teknolojik haberleşme vasıtalarına ve donanımlı orduya sahip olan ABD, nasıl oluyorsa 10 yıldan beri Usame Bin Ladin’i bir türlü bulamıyordu! 

O halde El Kaide lideri bugün ölü olarak ele geçirildiyse ve yapılan açıklamalar kafalarda soru işaretlerine neden oluyorsa, bunu sorgulamak ve yeni teoriler üretmek de biz komplo teorisyenlerine düşüyor… 

Olaylar: 1. Aşırı dincilere ait internet sitelerinde "Esad El Cihad2" adıyla Bin Ladin için uzun bir methiyeyle birlikte açıklamalar yapan şahsın, "İslam’ın Şeyhinin öldürülmesinin öcünün alınacağı" sözünü vererek, cihadın sona erdiğini düşünen herkesin "biraz beklemesi" gerektiğini söylediği aktarılıyor.. 

2. AFP haber ajansı, operasyon sonrasında basına dağıtılan fotoğrafı analiz etti ve "El Kaide liderinin sağ tarafta bulunan ve bilinmeyen bir tarihte çekilen arşiv fotoğrafındaki çene ve sakal kısmının kopyalanarak bin Ladin'e ait olmayan ceset fotoğrafına yapıştırıldığını" aktardı. Sahte olduğunun ortaya çıkmasının ardından Pakistan televizyonları fotoğrafları geri çekti. Fotoğraf, bin Ladin'in vurulduğu haberinin duyulmasıyla birlikte birçok kanalda yayına verilmişti. 

3. ABD’li bir yetkili tarafından, Pakistan'da yapılan askeri operasyonla öldürülen Usame Bin Ladin’in denize gömüldüğü ifade edildi. AP'nin haberine göre Amerikalı yetkili, "dünyanın en çok aranan teröristinin cenazesini kabul etmek isteyecek bir ülkenin bulunması zor olacaktı. Bu yüzden ABD onu denize gömmeye karar verdi" dedi. Denize nerede atıldığı da belli değil. 

Teoriler: 

1. Esad El Cihad2 ismini ya da başka bir ismi herkes kullanabilir, herkes İslami site görüntüsü altında bir site kurabilir. Tepkileri Müslümanların üzerine çekmek için de içinde intikam ifadeleri dolu demeçler verilebilir. Yani kamuoyunu yeni çıkabilecek olaylara hazırlamak için ihtiyaç duyulan bu türde ifadeler, kurgu isimlerle ve internet siteleriyle kendine yer bulur ve kamuoyuna medya vasıtasıyla kolayca ulaştırılır. 

Bu olayı hemen Ortadoğu’daki olaylarla ilişkilendirmek mümkün. Özellikle Libya’daki gelişmelere karşı uygulanan politikanın daha yasal bir zemine oturtulması gerekiyor. Ayrıca Afganistan’da da süreç tamamlanmıştır. ABD ve NATO askerlerinin artık Afganistan’da kalmalarının anlamı ve gerekçesi yoktur. Ama çekilmenin bir gerekçesi olmalıdır. İşte o da Bin Ladin’in ölümüdür. Eğer ABD’nin Afganistan’daki işleri bölgeyi şekillendirme çalışmaları dört sene önce bitmiş olsaydı, Bin Ladin’in ölümü de büyük olasılıkla o tarihte gerçekleşirdi. Ladin’in bugün öldürülmediği düşüncesi ağır basıyor. Hatta öldügü konusunda bile kesin birşey söylemek mümkün değil denilebilir. Ama biz öldüğünü varsayalım. O halde neden şimdi açıklandı? Çünkü Ortadoğu süreci öyle gerektiriyor… 

2. Fotoğraf konusuna gelince: Bu fotoğrafı Pakistan’ın kendisi uyduramayacağına göre, ABD tarafından oluşturulduğu muhakkak. Eğer fotoğrafı analiz edenler bir açıklama yapmasaydı, olay kapanıp gidecekti. Yayınlanan fotoğrafı ABD’li yetkililerin görmemiş olmalarına imkan yok. Görüp de müdahale etmediklerine göre fotoğrafın kaynağı da bizzat kendileridir. AFP’nin tespitinden sonra bir açıklama yapmak, geç kalmış bir açıklama olur. 

3. Cenazenin denize atılması, yangından mal kaçırmak gibi bir şey. Saddam’ın ölüsünü dünyaya teşhir eden ABD, reytingi yüksek olacak bir Bin Ladin cenazesinin jet hızıyla ortadan kaldırılmasını tercih ediyor… Bugün, sözde operasyonla elde edilmiş bir cenazenin ortada olmaması olasılığı yüksek görünüyor... 

 
Toplam blog
: 136
: 2817
Kayıt tarihi
: 20.03.11
 
 

Duyarlı olduğum konularda; düşündüklerimi, bildiklerimi ve birikimlerimi paylaşmak üzere burada b..