Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '11

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Halıyı ayaklardan alıp göklere çıkarttılar…

Halıyı ayaklardan alıp göklere çıkarttılar…
 

Gazetelerde okudum, internette gördüm Ankara çıkartması yapan Arian ART Galeri ile ilgili yazıyı sonra da yolumuz Cevahir alış veriş merkezine düştüğünde gördüm ki İstanbul’a da gelmişler. 

Gazetelerde gördüğüm başlıktaki geldi aklımıza! “Ankara’dan sonra İstanbul çıkartmasına da geldiler!” dedik ve arkadaşım ile gülümsedik. 

Merakla Cevahir Alış Veriş Merkezinin geziye açık alanın da yapılan Arian ART Galeri’yi ziyaret edip o muhteşem tablolarının yer aldığı sergisini gezmeye başladık. 

Kendi aramızda yaptığımız sanatsal eleştiri bu sanatı icra eden Karim Tahmouresi dikkatini çekmiş olacak ki yanımıza geldi. 

Resmin zemini kadifeyi anımsatıyordu, öyle ince öyle narin bir el işçiliği ile yapılmıştı ki, bu sanatsal çalışmaların dokuma halı olduğunu ilk bakışta anlamak zordu. 

Karin Tahmouresi ile tanışınca biraz önceki sanatçı ruhumuzun yerini gazetecilik ruhumuz almıştı. 

Biz gazeteci merakı ve araştırması içinde 

“…bu sanatın nasıl icra edildiğini? Nasıl yapıldığını? yapılırken kullanılan teknik malzemeleri?” hepsini sorup öğrendik. 

Arian Sanat Galerisinin sahibi İran’lı Karin Tahmouresi halı tezgâhının karşısına geçip uygulamalı Tablo Halısını nasıl ilmek ilmek işlendiğini gösterdiğinde kendisine hayranlıkla izledik. 

“Bu kadar büyük bir emek, göz nuru ve gerçekten de bunca emekle ortaya çıkartılan sanat eserini sonrasında satmak ne kadar zorduk” diye içimden düşündüm. 

Sonra aklıma çocukluğumda birçok evin duvarında gördüğüm o boydan boya kocaman duvar halıları geldi. Tabi o halılar el emeği ile değil makine örgüler, baskılardı ama çok güzellerdi ve yıllarca evlerimizi süslediler. Sonra çekyatların üstünde gördüm bazı evlerse sonra da yok olup gitti. Pazar (akşamları) izlediğim bir dizi var. (Aşk bir Hayal- ATV’de yayınlanıyor) Mardin yöresinde çekilen bu dizide gördüm yine duvarda halıyı güzel bir nostalji bazı şeyler bize nasılda unuttuğumuz değerleri hatırlatıyor. 

Arian ART Galeri’nin satışını yaptığı tablo halılar tabi bu halılar gibi değil! Öylesine gerçekçi canlı ki resimler ve ayrıca internetten satışının da yapıldığını öğrendiğimiz bu halılara (isteyen buradan satında alabiliyor) göz atmak isterseniz işte size web adresi http://www.arianartgallery.com fakat gerçeği yani gözle görüp bakmanın güzelliği ise bir başka; eğer imkânınız olursa sergisini gezmenizi tavsiye ederim. 

Sanat aşığı olarak, yapılan her sanatsal çalışmaya bir başka gözle bakıyor, gazeteci yanımızla da sizlere yansıtmaya çalışıyoruz. 

Ayağa değil, göz zevkine hitap eden Tablo Halılar hak ettiği değeri umarım bulurlar. 

Emeğine sağlık Karin çalışmalarında başarılar diliyorum, Arian ART Galeri’nin yolu açık olsun. 

 
Toplam blog
: 108
: 2338
Kayıt tarihi
: 15.01.10
 
 

Bu Blogda; Engelleri her şeye rağmen aşarak hayatı engelsiz yaşamaya çalışan; eş, anne, çalışan, ..