Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '14

 
Kategori
Güncel
 

Halkın sevgisini kazansaydınız değil yanınızda, TV’de seyrederken bile sigaralarını söndürürlerdi

Halkın sevgisini kazansaydınız değil yanınızda, TV’de seyrederken bile sigaralarını söndürürlerdi
 

Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan, Esenler’ de bir kafeteryada sigara içildiğini görünce durup “Terbiyesiz herif, Cumhurbaşkanı söylüyor hala içmeye devam ediyor!” dedi.

Erdoğan, Esenler’ de katıldığı açılış programının ardından belediye binasına yürürken, bir kafeteryanın üst katında sigara içildiğini gören Erdoğan aşağıdan seslenerek “Orada sigara içilmez, cezai müeyyidesi var” diye bağırdı. Ancak kafedekiler sigara içmeye devam ederken Erdoğan'ın da fotoğrafını çekti.

‘NEREDE ZABITALAR?’

Ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’dan sigara içilmemesi için denetimlerin arttırılmasını isteyen Erdoğan, “Nerede zabıtalar? Göstere göstere terbiyesizlik” dedi.

Kapalı yerde sigara içilmesi ayrı konu. Bu konuda da sayın cumhurbaşkanının tepkileri olsa da asıl neden cumhurbaşkanı gelince ayağa kalkılmaması, göstere göstere sigara içilmesi yani saygısızlık. Ayağa kalkıp saygı göstermek için gelenin cumhurbaşkanı olması gerekmiyor, ben babam, amcam vs olmadığı halde değerli bazı büyüklerimin yanında saygılı davranır sigara içmezdim ki şimdi bile durum değişmedi.

Gençlerin cumhurbaşkanı geldiği halde durumlarını bozmamaları bence biraz bilinçli yapılmış. Aslında Sayın cumhurbaşkanının kişiliğine yönelik protesto. Cumhurbaşkanlığı makamının ağırlığı bile bu karşı duruşu yumuşatamıyor.

Ayrıca makamlara bakış açısı da artık günümüzde çok değişti. Artık kimse şah değil, padişah değil. Yine de bir saygı olur ama kişi sevilirse.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..