Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '10

 
Kategori
Güncel
 

Hanefi Avcı, gözaltı ve tutuklama

Hanefi Avcı, gözaltı ve tutuklama
 

Dik duruyor, dik yürüyor, onurlu görünüyor. Ne kalp spazmı, ne anjiyo ne de fıtık ameliyatı. Korkusu yok, ürküsü yok.

Yazdığı kitap, Türkiye’de satış rekorları kırıyor. Kitap çıkalı elden ele dolaşıyor. Kalın ve Türkiye şartlarında pahalı olmasına rağmen satış rekorunun üstüne okuyucu rekoru da kırıyor.

Aslında bilinen konular, yazarın kendisi de bunu söylüyor.

Hanefi Avcı, otuz yıldan fazla devletin üst emniyet ve istihbarat kademelerinde görev yapmış ve bulunduğu görevlerde bir çok başarıya imza atmış. Adı, Türk kamuoyunca bilinmesine rağmen, Haliçte Yaşayan Simonlar; Dün Devlet Bu Gün Cemaat adlı kitabı ile gündeme oturuyor.

Hanefi Avcı’nın özelliği var, devletin emniyet müdürü. Çalışkan ve dürüst biri olduğu yazılıp çiziliyor. Aynı zamanda terör konusunda emniyetin sayılı uzmanlarından olduğu belirtiliyor.

O, belli ki, devlet üstünde bir güç daha var olsun, hakim olsun istemiyor. Üstelik devleti ele geçirmeye çalışan bu gücün niteliğini iyi tanıdığı ve bildiğini ifade ediyor.

Kitapta edebiyatın klasik anlatım üslubu, süsü püsü yok. Gördükleri, bildikleri olayların, birbiri ile ilişki ve bağlantıları var. Kitap üstüne, olay hakkında basına verdiği açıklamaları biliyoruz.

“Bir örgüte ideolojik bir gruba ya da bir cemaate bağlandın mı, kişisel iradeni ve özgürlüğünü kaybedip, o grubun liderliğinin iradesine kendini teslim ediyorsun. Yanlış ya da doğru diye bir şey kalmıyor, grubun amaçları her şeyi belirliyor, hak da adalet de izafi hale geliyor. Tıpkı Simon’daki gibi... Şunu artık bilmeliyiz ki, karşımızda arkadaşlarımız, meslektaşlarımız yok, bir ideolojiye, bir gruba bağlanmış, o grubun disiplinine tabi olmuş örgüt mensupları var. Artık bunu kabullenmeliyiz...”

“Cemaatin dört koldan başlattığı propaganda karşısında hedef olan hakim, savcı, polis müdürü, muvazzaf veya emekli askerlerin tek tek kendilerini koruma ve savunma imkanları yoktur. Devlet bu kişileri korumalı, kendilerini savunmaları için imkan vermelidir.”

Yaklaşık 40 gün önce yine bu sayfalarda konu ile ilgili yazdığım yazıda, “olay bir hayli tartışılacağa benziyor” diye yazmışım. Konu tartışmanın da ötesine geçti, Türkiye gündemini sarsmaya devam ediyor.

Ve Hanefi Avcı tutuklanıyor. Hüseyin Seyfi

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..