Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

11 Temmuz '19

 
Kategori
Burçlar
 

Hangi Burç Hangi Evi Arzuluyor

Burçların, bilinen karakteristik özellikleri ile gayrimenkul alışkanlıkları karşılaştırılmış...
Hangi burcun, hangi tip eve talep gösterdiği, gayrimenkul beklentisinin ne olduğu tespit edilmiş.

İşte burçlar, burçların özellikleri ve ev tercihleri:

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)
En belirgin özelliği cesaret, en büyük hatası da aceleciliğidir. Yıldızı parlayan bölgelerde yeni inşa edilen evlere, henüz orada yaşam başlamamış dahi olsa ilgi duyar. Başkaları gidip gitmemeyi düşünürken, o çoktan taşınmıştır bile. Hayata renk katan, enerjik ve sabırsız olan bu insanlar için, ağır ilerleyen bir yolda beklemesi için yanan kırmızı ışık, istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs)
İdealinde bahçeli bir ev hüküm sürer. Bir veya iki katlı, bahçeli müstakil evler uygun denilebilir. Diğer yandan, "boğa gibi güçlü" sözü boşuna söylenmemiştir. Sabırlı ve dayanıklı Boğa'lar, şartlar her ne olursa olsun şikâyet etmezler. Bir başka deyişle, yolun uzunluğundan yakınmaktansa yürümeye razıdırlar. Boğa burcu kişilerinin evleri küçük dahi olsa, lüks döşenmiş bir evden daha güzel görünebilir.

İKİZLER (22 Mayıs - 22 Haziran)
Çok hareketlidir, yerinde duramaz. Bu yüzden, evi olsa bile evinde geçireceği zaman sınırlıdır. Aslında eve kapandığı takdirde sıkılır. Oyalanması şarttır. Eğer evde kalmak zorundaysa, can sıkıntısından eşyaların, hatta odaların yerini değiştirir. Evi şöyle bir dışarıdan görmek bile çoğu zaman yeterlidir. Çünkü o ana kadar, evle alâkalı çeşitli bilgileri zaten kafasında toplamıştır. Birbirinden bağımsız semt, dekorasyon gibi konularda, en ufak bir benzerliği bulunmayan iki ayrı ev, söz konusu ikizler olduğunda hiç de şaşırtıcı değildir.

YENGEÇ (23 Haziran - 22 Temmuz)
Pahalı bir ev alarak hayrete düşürebilir. Sorulduğunda da "Ucuz eşya alacak kadar zengin değilim" cevabını verir. Yengeç'ler için aile ve yuva her şeyden önemlidir. Ailesiyle birlikte yaşayacağı evi seçerken hayli zorlanır. Genellikle denize bakan evleri tercih ederler.

ASLAN (23 Temmuz - 22 Ağustos)
Lüks merakı had safhadadır. Her şeyin en iyisini, en eşsizini ister. Işıltılı, dikkat çeken mekânlara bayılır. İnsanın evi sarayıdır diye düşünen Aslan'lar, bu evi de lüks eşyalarla döşemek isteyecektir. İşin tuhafı, yaptığının başkaları nezdinde nasıl değerlendirileceğini pek önemsemez. Kendini gösterebileceği büyük bir evin gerekli olduğunu düşünür.

BAŞAK (23 Ağustos - 22 Eylül)
Oldukça sade, lâkin kaliteli bir eve sahip olmak isterler. Analizci bir Başak'ın ev alması biraz uzun sürebilir. Modayı takip etmek gibi bir alışkanlıkları yoktur. Bu nedenle, konutta son trend şeklinde bir yaklaşımla hareket etmezler ve sırf trendi yakalamak adına meyletmezler. Eski ve tarihi olan semtlerde, klasik değerler barındıran yapılar onlar için idealdir. Titizlik-temizlik takıntıları dolayısıyla, evlerinin de temiz ve tertipli olmasına özen göstereceklerdir.

TERAZİ (23 Eylül - 22 Ekim)
Rahat, huzurlu ve ahenkli bir yaşam sürmek isterler. Gürültüden hiç hoşlanmazlar, fazla kalabalık onların sinirini bozar. Bu anlamda toplu konutlar, çok katlı apartmanlar asla onlara uygun değildir. Çiçekli bahçelerden, zarif eşyalardan keyif alırlar. Rahatları ve zevkleri için düşünmeden para harcarlar. Maddi olanakları müsait olduğu takdirde, dünyanın en güzel evini yaptırıp, onu son derece zevkli bir şekilde döşerler. Yalnızca lüks değil, seçkin bir anlayışla inşa edilmiş bahçeli müstakil evler, zarif çizgilere sahip dantel gibi işlenmiş yalılar ve konaklar tam da onlar içindir.

AKREP (23 Ekim - 21 Kasım)
Özel arazilerde ağaçların arasına gizlenmiş evler ya da sokağın kuytusundaki binalar Akrep'leri cezbeder. Her şeyi gizlemekten hoşlandıkları gibi, ev hayatlarını da gizli saklı sürdürürler. Sevdikleri eşyaları ve kendilerine ait şeyleri benimsedikleri gibi, evlerini de değiştirmekten hoşlanmayıp, yerleştikleri yerde bir ömür geçirirler. Sahip oldukları konutun masraf çıkarmasına hiç tahammülleri yoktur. Tadilat gerektiren durumlara para harcamamak için uzun süre direnirler.

YAY (22 Kasım - 21 Aralık)
Evleri adeta panayır yeri gibidir. Çevrelerinde sürekli insanlar olur; evlerinde devamlı partiler, toplantılar düzenlenir. Yaşadıkları yerin bu türden ihtiyaçlara cevap vermesi halinde mutlu olacaklardır.

OĞLAK (22 Aralık - 21 Ocak)
Para kazanmasını en iyi bilen kişiler bu burçtan çıkar. Önemli işler düşünür, planlar yaparlar. Çalışkan ve hırslı olmaları sayesinde yükselirler. Hayatı planlı programlı yaşamayı severler. İşi ve eğlenceyi kırmızı tonda kesin çizgilerle ayırmışlardır. Evin mükemmel bir şekilde idare edilmesini isterler. İş bittiği zaman da kesinlikle eğlenme vaktidir. Evine ve ailesine bağlı Oğlak burcu için töreler büyük önem taşır. Klasik çizgilerin korunduğu, geleneksel motifler barındıran bir evde oturmaları durumunda mutlu olabilirler. Modern uygulamaların hakim olduğu, yeni bir mimari anlayışla inşa edilmiş, ancak bütün olarak bakıldığında geçmişi çağrıştıran konutlar onlara uygundur.

KOVA & SAKA (22 Ocak - 19 Şubat)
Saka burcu dahiler burcudur. Herkesten değişik tiplerdir. Çoğu kez onları anlamak zordur; genellikle de yanlış anlaşılırlar. Böyle zamanlarda, herkesten kaçıp gizlenebilecekleri, kimsenin ayak basmayacağı bir şatoda yaşamak isterler. Dünyayı dolaşsalar dahi neticede dönecekleri yer evleridir. Evlerinin dünyanın en şahane yeri olduğuna inanırlar. İç dünyalarını yansıttıkları evleri, gerçekten de başkalarınınkine benzemez.

BALIK (20 Şubat - 20 Mart)
Renkli hayâlleri vardır. Bazı hayâllerini evinde gerçekmiş gibi yaşar. Uğraşıp yorulmayı sevmez, şartlara uymayı tercih eder. Mücadele etmek yerine, mevcut durumu kabullenir. Romantik, hafif loş ortamları sever. Karanlıklara ve derinliklere merak duyan Balık'ların evleri sürprizlerle doludur. Yaratıcı Balık, iç dünyasını yaşadığı ortama yansıtır. Ev almak ya da ev değiştirmek gibi hayati bir karar için uzun zamana ihtiyaç duyarlar.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..