- Kategori
- Haber
Hangi gıdanın sahtesi yapıldı
Sahte Gıdanın Hangisi Yapıldı
Ülkemizde ve dünyada birçok gıdanın sahtesi yapılmıştı. Bunlar genellikle asıl gıdanın içine sahte karışım şeklinde gerçekleşmekteydi.
Gıda katkı maddeleri gıdayı kendi gerçeğinden uzaklaştırdı. Gıdaya katkı katan gıda endüstrisinin yasal katkı maddelerinin tamamını kullanmanın adına ‘’ sahte gıda ‘’ dendi. Bir bakıma gıda endüstrisinin yasal sınırları içinde kullanılan katkı maddeleri ile yapılan gıdalara resmi gıda edebiyatında ‘’ yenilebilir, içilebilir ‘’ kılındı. Endüstriyel gıdadaki protein eksikliği sahte proteinin yasal sınırlar içinde kullanılması ‘’ kodekslere uygun ‘’ görüldü.
Gıda mühendisliği ilminin alamet-i farikasından yararlanan Çinli Sahtekarlar ‘’ Sahte Yumurta’’ yı icat etti. Sahtelik Çin ile de sınırlı kalmamış. Malezya’da da üretilmeye başlanmış.
Ataşehir İnternet sitesinin bildirdiğine göre; Sahte yumurta karaciğer, beyin ve sinir sisteminde rahatsızlıklara sebep oluyor. Yapanlar da bu sorunları biliyor. Buna rağmen sahte yumurta yapımının püf noktalarını anlatan video ve kitapçıklar internet sitelerinden satın alınabiliyor. Sahte yumurtaların daha fazla sayıda ülkeye sıçraması son derece muhtemel diyor.
Yumurtanın yapay olanıyla gerçeğini ayırt etmenin yolları bildiriliyor:
1) Yumurtanın şekli normal değilse
2) Yumurta yüzeyi pürüzlü ise
3) Kırıldığı zaman yumurta sarısını beyaza bağlayan beyaz zar yoksa
4) Kırıldığı zaman yumurta sarısı hızla beyaza karışıyorsa
5) Yumurta sarısı koyu renkte ise...
Lütfen bir de sahte yumurtaları youtube’in aşağıdaki iki linkinden izleyiniz:
http://www.youtube.com/watch?v=0US7JEfhsrA
http://www.youtube.com/watch?v=R54EvuNXEbs&feature=related
Yerli sahtekarlarımızın ne zaman ülkemizde sahte yumurta üreteceğini merakla bekliyoruz!