- Kategori
- Yemek - Mutfak
Hangi Makarnada Hangi Sos Kullanılmalı

* Geniş çubuklu makarna türü olan Pappardelle'de, karides soslu, somonlu, kremalı, deniz mahsullü soslar kullanılabiliyor...
* Erişteye benzeyen Tagliatelle için peynir, yumurta ve krema bazlı daha yoğun kıvamlı soslar öneriliyor...
* Penne, yâni düdük makarna genellikle ton balığı, somon, deniz mahsulleriyle yapılan soslarla servis ediliyor. Bu makarnalar fesleğenli, domatesli ve parmesan peynirli soslarla da sunulabiliyor...
* Türkiye'de en fazla tüketilen ürünler arasında yer alan Rotini, yâni burgu makarnada ise, bol sulu ve sebzeli soslar tercih ediliyor...
* Mantı görünümünde olan et, peynir ya da ıspanaklı Tortellini'de mantar ve cevizli soslar öneriliyor...
* Hamurları arasında et, peynir, domates gibi malzemelerin kullanıldığı lazanyada ise beşamel sos ideal...
* Kelebek ya da fiyonk şeklindeki makarna Farfalle, krema bazlı soslarla tavsiye ediliyor...
* İnce uzun çubuk makarna Spaghetti ve Linguini de ise deniz mahsullerinin yanı sıra tüm soslar yer alabiliyor...
* Conchiglie, yâni deniz kabuğu şeklindeki bu makarna et soslarıyla uyum sağlıyor. Et sosları, ayrıca salatalarda veya tavuk çorbasında da kullanılabiliyor.