Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hanımlar, genç kızlar, üzülmemek adına lütfen dikkat !

Merhaba sevgili okurlar,

Bugün benim için sıradışı olarak değerlendirilebilecek bir konuyu ele alarak, 7-8 Kasım günlerinde bir Tv kanalında yayınlanan sabah programında, bir genç kızın yaşadıklarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Evet, bir zamanlar bir tv kanalında yayınlanan ve Ebru Akel tarafından sunulan "Size anne diyebilirmiyim?" adlı evlilik yarışması programının Gürkan ve Volkan ikizleri ile bayan yarışmacılardan Selma ve Ayşin hanımın yaşam serüvenleri bugünlerde bir başka boyutuyla yine bir tv kanalında ele alınmaktadır.

Bu programda, maalesef ki ibret verici olan husus, kızlarımızın üzülmesine neden olan olaylar zinciridir.

Gerçekten Ayşin kızımızın durumunu üzüntüyle izlerken, Gürkan adındaki delikanlının yaptıklarını da, hayretle izledim.

Bunun yanında, magazin adına insanların ilişkilerini, belki de Onların ekonomik zafiyetlerinden yararlanarak, kendilerine muhtemelen 3-5 kuruş verilerek ekranda özel yaşamlarının halkın gözü önünde sergilenmiş olmasını da açıkçası doğru bulmuyorum.

Bir ilişki, iki insan arasında yaşanır ve devam eder ya da biter. Bu, tamamen o insanların arasında kalmalıdır.

Burada beni üzen, yaşanan o güzel günlerde, insanların birbirlerinin samimiyetine ve de sevgisine güvenerek söylediklerinin daha sonra birbirlerine karşı nasıl koz olarak kullanabildikleridir.

Gürkan beyin, o kızcağızın belki de bugünleri hiç düşünmeyerek kendisine sms yoluyla gönderdiği duygularını ve düşüncelerini içeren mesajlarını ona karşı nasıl kullandığıdır. Hiç yakışmadı Gürkan bey, evet gerçekten de hiç yakışmadı. Çok ayıp ettiniz, o kızcağızı üzmekle...

Ayşin hanımın yaşadıkları ise, tüm hanımlara ve genç kızlara örnek olmalıdır.

"Bin defa düşün, bir defa ahh etme", " kelimeler ağızdan çıkıncaya kadar, Siz onun, çıktıktan sonra ise, o Sizin efendinizdir." gibi bu ve benzeri sözler, daima akıllarımızda kalması icap eden güzel sözlerdir.

Maalesef ki her şey düşünüldüğü gibi yaşanamıyor ya da yaşansa da bitmiyebiliyor.

Bu düşünce ve duygularla, kızlarımızın yaşayacakları ilişkilerde daha dikkatli olmalarını ve erkeklerimizin ise, hazımkar olarak biten bir ilişkiye saygı gösterebilmelerini, yaşanan güzel günleri, o dönemin samimiyeti içerisinde ifade edilen sözleri koz olarak kullanarak kirletmemelerini temenni ederim.

 
Toplam blog
: 407
: 877
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

15.12.1950 Mersin doğumluyum. İzmir Ticari İlimler Mezunuyum. Bir Kamu Kuruluşundan  Şube Müdürü ..