Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '18

 
Kategori
Kitap
 

Harari’ye Sevdanın Yolları, Bize Kurşunlar!

Harari’ye Sevdanın Yolları, Bize Kurşunlar!
 

Yuval Harari..Yahudi asıllı ünlü fütürist yazar.. Nedense fütüristlerin ekserisi Yahudi asıllı oluyor. Hatta Japon asıllı fütürist Michio Kaku bile aslında Yahudi olabilir.

Gerçi konumuz Yahudilik veya başka bir din mensupluğu değil.Ancak bu gezegenin yayın tekeli Yahudi asıllı süper zenginlerin elinde olduğu için biraz eli kalem tutan Yahudi asıllı fütürist yazarlar nedense kısa zamanda dünya çapında ünlü oluyor. Yazmış olduğu kitaplar milyonlarca satıyor; hem yayınevine hem de kendisine milyonlarca dolar kazandırıyor.

Yuval Harari’ye gelecek olursak, son zamanlarda yazmış olduğu bir kitap var: “21.Yüzyıl İçin 21 Ders” ..Bu kitap bütün dünyada ve bu arada da ülkemizde best seller olarak yukarıda anlatmaya çalıştığımız fenomeni yalancı çıkarmadı.Mesela son haftanın en çok satanlar listesine bakıyorum, Harari’nin kitabı en başta.Kimbilir kaç bin, hatta kaç yüzbin satıyor?

21.yüzyılda 21 ders ile ilgili görsel sonucu 

 

        Halbuki hemen hemen aynı konuları işleyen, üstüne üstlük,yüz yılımızda yalnız dünyada değil, Türkiye’de olabilecek değişme, gelişme ve riskleri işleyen “Teknolojiden Ekonomiye 21.Yüzyıl Dünya ve Türkiye” adlı kitabımızın esamisi bile okunmuyor.

teknolojiden ekonomiye 21.yüzyıl ile ilgili görsel sonucu

         Adeta roman tadında bir üslüpla kaleme alınan, içinde edebi tad veren birçok öykü ve anekdotlar olan kitap; arkasında güçlü yayın tekelleri olmadığı için,bilinmezliğe ve okunmazlığa terk edilmiş durumda..Çünkü ne reklamı var, ne yüklüce para verilip gazete ve dergilerde yazı yazdırılmıyor, ne de aslında kitap okumayı sevmeyen ünlüler, entellektüel görünebilmek için   “Ben şimdi bunu okuyorum” demiyor..

        İşte böyle bir manzarayı umumiyede,her yaştan gençlerimiz teknoloji, gelecek bilim ve 21.Yüzyıl derken onların gözlüğünden bakıyor, onların savlarına, öngörülerine ve “Derslerine” inanıyor. Dolayısıyla da ne teknoloji, ne gelecek ve 21.Yüzyıl bizim için çok bir şey ifade etmiyor. 

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..