Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Haşhaşlı Kek

Haşhaşlı Kek
 

MALZEMELER
3 tane yumurta
2 çay bardağı ile toz şeker
2 çay bardağı ile yoğurt
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı ile haşhaş tohumu
2 su bardağı ile un
1 tane  rendelenmiş limon kabuğu
1adet  kabartma tozu
 
Kek kalıbını yağlanması için:
1 yemek kaşığı ile tereyağı
 
NASIL YAPILIR?
Yumurta ve toz şekerin ibir çırpıcı  ya da mikser ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
Sırasıyla; ayçiçeği yağını, sütü ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
Kekinizin daha iyi kabarması için; elenmiş unu, kabartma tozunu ve haşhaş tohumunu ilave ettikten sonra karıştırın.
Kek karışımını yağladığınız kalıba aktardıktan sonra üzerini bir güzel düzeltin.
Önceden ısıtılmış keki, 170 derece fırında 40 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak kekinizi dinlenmeye bırakın.
Soğuduktan sonra kalıbından dikkatli bir şekilde çıkartın ve arzu ettiğiniz şekilde ince ya da kalım  dilimler halinde  sevdiklerinize ikram edin
 
 
Toplam blog
: 156
: 394
Kayıt tarihi
: 08.06.15
 
 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında eğitim aldım.En iyi ve en kötü günlerimde beni her zaman e..