Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '12

 
Kategori
Güncel
 

Hasta terör/ü

Hasta terör/ü
 

Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde görevli kalp damar cerrahisi uzmanı Dr. Ersin Arslan, ameliyat ettiği bir hastasının hayatını kaybetmesi üzerine, 17 Nisan Salı günü hastasının torunu olan M.G’ nin bıçaklı saldırısına uğramış, tesadüfe bakın ki ilginç bir şekilde 17 Nisan’da, 17 yaşındaki M.G tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Bunun üzerine Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi bir bildiri yayınlayarak, acil servisler dışında hizmet vermeyeceklerini, son dönemde meslektaşlarına yönelen şiddeti protesto etmek için 19 Mart Perşembe günü alanlarda olacaklarını ilan etmişlerdi. Dediklerini yaptılar ve 19 Nisan günü alanları doldurdular. Bizler pratik olarak onların yanlarında yer alamasak da bu kararlarından ötürü onları kutluyor, can-ı gönülden destekllediğimizi bildiriyoruz.

 

Kişisel olarak son dönemlerde kadına ve bu olayda olduğu gibi benzeri meslek erbabı, kişi ve kuruluşlarına karşı artan şiddet ve saldırının altında başta başbakan olmak üzere, hükümet üyelerinin geliştirdiği ve kullandığı dilin, üslubun çok payı olduğunu düşünüyorum.

Eğer siz yeterince eğitemediğiniz büyük halk kitlelerinin karşısına çıkıp, açıktan açığa kişi veya kurumları hedef alan suçlayıcı bir dil, üslup kullanırsanız, "Başbakana dokunmak ibadettir" tarzı düşünen cahil halk kitlelerinin bu kişi ve kurumlara saldırmasını, şiddet uygulamasını ve en sonunda canına kast etmesini engelleyemezsiniz. Bunun hukuk adındaki dilini ise kimseye hatırlatmak istemiyorum, keza herkes bilir.

Olay hakkında birçok şey yazıldı çizildi belki ama bana göre günün bombasını Melih Aşık köşesinde kısa anekdotları ile yer alan ve sürekli takip etmeye çalıştığım Gülhan Elmas patlattı.

İşte atlayamadığım, atlamak istemediğim, bana bu kısa yazıyı yazdıran o bomba!

“AKP’nin sağlık reformu ne işe yaradı?

Artık isteyen istediği hastaneye gidip istediği doktoru vurabiliyor.”

Kutluyorum hedefi tam 12’den vuran Gülhan Elmas’ı.

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..