Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '06

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Hatıra Ormanı

Hatıra Ormanı
 

Bir çoğumuz tatile çıkmaya hazırlanıyor. Bazıları tatile başladı bile. Tatile giderken otomobilin penceresinden dışarı bakıyorsanız sizde fark etmişsinizdir. Yol kenarlarında çeşitli kamu kurumlarının ya da şirketlerin “Hatıra Ormanı” levhaları var ama bu levhaların olduğu yerlerde bırakın ormanı, ağaç yok.

Sayıları çok az olan kişi ve kuruluşlar dışında kimse “çölleşme”nin farkında değil. Bu kişi ve kuruluşlar seslerini yükseltince, bazı şirket ve kamu kuruluşlarının yöneticilerine reklam yapma fırsatı doğdu. Bakanlar, alt birimlere yazı yazdı. Kamu kurumları yöneticileri, personelini ve gazetecileri yanına alarak “yol kenarındaki boş buldukları” araziye önce kurumlarının adı bulunan hatıra ormanı levhasını yerleştirdiler. Sonra Orman Bakanlığı'ndan ücretsiz aldıkları fidanları diktiler. Basına da poz verdiler. Görev tamamlandı. Üst kurumlara yazılar yazıldı. “Sosyal sorumluluk projesi yerine getirildi.” diye. Aynı şeyi özel şirketlerde yaptılar. Basın bu yapılanları yayınladı. Sosyal sorumluluk projesi adı altında reklam yapıldı. Şimdi bu alanlarda sadece levhalar var.

Son söz: Her duyarlı konuyu olduğu gibi, çevre konusunu da dikkate alalım. Reklam aracı olarak kullanmayalım.

Not: Çok az sayıda da olsa, diktiği ağaçların bakımını yapan, yetiştiren kamu ve özel şirket yöneticilerine, teşekkürü bir borç bilirim.

 
Toplam blog
: 22
: 865
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Lise mezunuyum. Zaman zaman her şeyi kafaya takan zaman zaman hiç bir şeyi kafaya takmayan bir yurtt..