- Kategori
- Yemek - Mutfak
Havuç Çorbası
Havuç Çorbası
Malzemeler
Yarım Kilo Havuç
2 yemek kaşığı salça
Zeytin yağı
2 çorba kaşığı un
Çeşni
Tuz
5 bardak su
1 Tavuk Bulyon
Hazırlanışı
Havuç çorbası besin değeri oldukça yüksek ve gözler için oldukça faydalı çorbalardan biridir. Aynı zamanda diyet yapmak isteyenler içinde oldukça güzel bir tercih olacaktır. Bu yazımızda sizlere bu çorbanın tarifini vereceğiz. Öncelikle havuçlarımızı güzel bir şekilde yıkayıp dış yüzeylerini bıçakla iyice sıyırıyoruz. Daha sonra havuçlarımızı rendeliyoruz. 5 bardak suyu bir tencerenin içerisine koyarak kaynamasını bekliyoruz. Suyumuz kaynadıktan sonra içine 2 çorba kaşığı unu ilave ederek unu su kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Daha sonra rendelenmiş havuçları suyun içerisine atıyoruz. Havuçlar suyun içinde kaynarken bu esnada 2 yemek kaşığı salçayı sulandırıp bir kasenin içerisinde çırpıyoruz. Su ve salça tamamen homojen olduktan sonra salçayı yavaş yavaş çorbamıza döküyoruz. Bir süre karıştırdıktan sonra içerisine 1 tavuk bulyon ekliyoruz. 20 dakika da kendi kendine kaynamaya bırakıyoruz. Havuçlar yumuşayınca çorbalar hazır olacaktır! Afiyet olsun.