- Kategori
- Yemek - Mutfak
Havuçlu bulgur pilavı

Güçlü bir antioksidan olan beta karoten zengini havuç her türlü yemek çeşitlerine, tatlılara, tuzlulara, salata çeşitlerine girmiş bulunuyor, havuçtan lezzet ve vücudumuza sağladığı faydaları nedeniyle vazgeçemiyoruz. Havuç yağla temas ettiği zaman içindeki A vitaminini vücudumuza almış oluyoruz.
Pirinç pilavına konulan havucu bulgur pilavını pişirirken de kullanabiliriz. Ayrıca havuçlu pilavını besi değerini artırmak için içine bol soğan, bol baharat özellikle zerdeçal, kırmızı pul biber, nane, kekik, domates sosu, tavuk suyu ve biber salçası koyarsak lezzeti süper olur.
Malzemeler:
2 su bardağı bulgur
2 tane büyük boy rendelenmiş havuç
2 tane orta boy kuru soğan
1 su bardağı domates sosu veya rendelenmiş domates
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı tavuk suyu
1 çay bardağı zeytinyağı ve 5-6 küp tereyağı
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı zerdeçal, 1 çorba kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı kuru nane ve kırmızı pul biber
Yapılışı:
Havuçları mutfak robotunda kum taneleri küçüklüğünde çekmenizi tavsiye ederim çünkü bulgur pilavı çabuk piştiği için içinde kıtır kıtır kalmasın. Soğanlar rendelenir veya yemeklik doğranır. Tencereye konulan 1 çay bardağı zeytinyağında soğanlar ve havuçlar içine tuz da atılarak iyice karıştırarak kavrulur. Daha sonra salça ve bulgurla biraz daha kavrulur, domates sosu, tereyağı ve baharatlar atılarak biraz daha karıştırılır.
En son olarak kavrulmuş malzemelerin içine sıcak su ilave edilir, sıcak suyu göz kararı ve bolca koymalıyız. Bulgur pilavını pişirirken en az 3- 4 kere kaşıkla alt üst etmeliyiz çünkü altı tutar ve üstündeki çiğ kalır. Şayet suyu az gelirse içine sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Bulgur pilavı içindeki suyu çekince ocağı kapatın ve bir daha pilavınızı alt üst edin. Pilavınız biraz demlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
Bulgur pilavı, yanında yağ yakıcı, şekerinizin aniden yükselmesini önleyen ve akciğerleri temizleyen tere otu ile iyi gider, bir de ayran servisini unutmamak gerekir.
Afiyet olsun.