Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hayalleri Yıkmayın Ne olur!

Furkan henüz 22 yaşında . Binbir zorlukla Adıyaman da 2 yıllık okuldan mezun oldu. Parasızlıkdan diplomasını almaya gidemedi bir süre. Bu arada KPSS sınavlarına giriyor yeter ki onurlu ekmek parası için çalışmak istiyor. Küçüklük den bu yana annesinin onu subay yakıştırmasıyla büyüyor. Ve işte o an geliyor Kara Kuvvetlerinin açtığı Muazzaf Astsubaylık sınavının olacağını görünce işte diyor hayalim gerçekleşecek inşallah!

Gözleri iş kazasından görmeyen babasının emekli maaşıyla geçiniyorlar. Hayatının fırsatı ayağına gelmiştir artık Furkan'ın. Arzu ve istekle başvurusunu yapıyor Mevzuata göre önce yazılı sınav oluyorlar. Azimle ve istekle çok çalışarak başarıyor Furkan. Sırada ise Ankarada spor elemesine gidiyor Adana'dan babasının emekli maaşı zaten yetmiyor borç harç gönderiliyor Ankara'ya. Sporda da başarılı oluyor Furkan sıra geldi Mülakat sınavına onun içinde tekrar Ankara'ya gitmesi gerekli. Yine babası ve annesinin sağdan soldan dilendiği parayla kalkıp Anakara'lara gidiyor her gidiş gelişin maddi külfeti içindeki askerlik sevgisini unutturamıyor. Furkan başarıyla mülakatı da geçiyor. Sırada ne mi var ilk önce olması gereken belkide. Sağlık raporu için heyete girmesi gerekiyor. Al sana bir Ankara gidişi daha hem de bu sefer hergün bir dalda muayene olması gerekmektedir. Şimdi siz düşünün maddi külfeti anne ve babası bununda altından kalkmak için büyük bir özveri ve çaba ile oğullarının bu son aşamasında yalnız bırakmıyorlar ve kapısını çalabilecekleri herkesden para istiyor ve oğullarını Sağlık Kurulu Rapuru alması için Ankara'ya gönderiyorlar. Teker teker muayene oluyor Furkan. En son göz muayenesi için giriyor karanlık odaya orada bir harf gösteriliyor onu okumakda biraz tereddüt ediyor. Sonuç olumsuz. Hayalleri yıkılıyor Furkan'ın. Başka deyimle Okyanusu geçiyor ama maalesef Derede boğuluyor Furkan.

Şimdi soruyorum herkese ilk önce istense şu Sağlık raporu olmaz mıydı yazılıya, spora ve mülakata katılmadan. Tamda bu iş bitti derken bitmediğinin ve bu durumda yıkılan hayallerin telafisinin kolay kolay geçmeyeceğini tahmin edemiyor mu koskoca yetkililer acaba? Furkan annesini ağlamaklı sesle arar ve gözden dolayı elendiğini söyler. Bu anne içinde yıkım olmuştur. Çocuğunun ruhunun bozulduğuna mı yansın yoksa onu sınava girdirmek için yüklüce borçlanmalarına mı? Furkan büyük bir onur ve gururla aradığı annesine üzülmemesini söyler sadece kendisi için alınan borç paralara üzüldüğünü ve ailesini sıkıntıya soktuğunun sebebinin kendisi olduğunun bilinciyle. Şu an Furkan gibi bir kaç arkadaşı ( sağlıkdan elenen) itiraz etme hakkını kullanacaklarmış. Herkes düşünsün şimdi lütfen. Ne aşamalardan geçiyorsun ama belkide senin tipinden hoşlanmayan bir doktorun iki dudak arasındaki cümlesine takılıyor (belkide o doktor haklı sorun doktorda değil ilk önce sağlık kontrolunun yapılmamasında) ve geleceğinle, hayallerinle oynanıyor. İnşallah Furkan ve arkadaşlarının itirazları haklı görülür ve tekrar muayene olurlar başka doktor tarafından. Gelişme olursa aktaracağım sizlere. Saygılar sunarım. Lütfen bütün dualarımız Furkan ve onun gibi olanlara olsun. Esirgemeyelim dualarımızı.

 
Toplam blog
: 61
: 730
Kayıt tarihi
: 19.06.09
 
 

En uzun gece olan 21 Aralık'ta rahmetli annemin dediğine göre oldukca yağmurlu bir gecenin sabahı..