Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hayata anlam kazandıran sözcükler

Hayata anlam kazandıran sözcükler
 

‘Hayat’ sözcüğü size ne anlatıyor?

Bir yaşama nedenin varsa, anlamı vardır bu sözcüğün…

Benim için bu sözcük güven, sevgi, saygı gibi anlamalara geliyor. Günümüzde sevgi, saygı yok zaten bunu herkes biliyor. Annesine, babasına veya herhangi bir büyüğüne ismi ile hitap edenler olduğu için saygı yok işte… Sevgi de otomatikman yok oluyor.

Sevgi diyince de gülesim geliyor. Niye mi? Birbirini aldatan aldatana… Sevgi sadece o anlama da gelmiyor tabi…

Aslında sevgi yani sevmek önce kendini sevmektir. Düşünsenize kişi kendini sevmiyorsa, nasıl başkasını, başkalarını sevebilir ki… Kendine aynada bile bakmak istemeyen insandan ne beklersiniz ki siz?

Sevgi ortamında güven olmalıdır. Bence içlerinde en önemli olanı da budur.

Sevgi, saygı ve güveni bir apartman gibi düşünelim. Apartmanın ayakta durması için temelinin atılması gerekiyor. O temel olmazsa apartman anında yıkılır. İşte o temel güven olsun. Güven olduktan sonra diğerki katlar da sıralanır. Hemen ilk kata sevgi gelir güvene daha yakın olabilmek için; sevginin olduğu ortamda saygı da olur, onun üstüne de saygı yerleşir. Bu üçü olduğu zaman mutluluk, aşk, para her şey gelir arkadan… Mutluluk olduğu zaman da ‘hayat’ sözcüğü anlam kazanır birden. Yaşamaya bir nedenin olduğu aklına gelir. Peki, bu yaşama nedeni nedir? Galiba cevabını buldum… Yaşama nedeni aslında kişinin kendisidir. İnsan kendini sever, güvenirse saygı olur. Mutlulukta bunların gölgesi gibi değil midir? Sevgi, saygı, mutluluk en önemlisi güven olduktan sonra hayattan daha ne beklersiniz ki…

 
Toplam blog
: 37
: 967
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

Blog yazarlarından Esma Kahraman'ın önerisi üzerine yazılarımı sizlerle paylaşmaya karar verdim. Esm..