Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '09

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Hayatımızın yapı taşları

Hayatımızın yapı taşları
 

Hayatımızın en önemli değer taşları


Bir bardağa çeşitli büyüklüklerde taşları ve kum tanelerini yerleştirmemiz ve hepsini de sığdırmamız istenir ise farklı kişiler, farklı şekilde yerleştirme işlemini gerçekleştirebilirler. Kimileri önce kumlardan doldurmaya, yani küçükten büyüğe doğru, kimileri de büyükten küçüğe doğru yerleştirmeyi uygun görecek ve deneyeceklerdir.

Bardağa önce kumlardan, daha sonra küçük taşlardan başlayarak doldurmayı dener isek, en büyük taşlarımız dışarıda kalacak ve artık hiçbir zaman bardağın içine yerleşemeyecektir. Şayet, bardağa önce büyük taşları koyup daha sonra taşları büyükten küçüğe doğru ve en sonunda kum tanelerini yerleştirmeyi dener isek, küçük taşlar ve kumlar büyük taşların arasındaki boşluklarda kendilerine bir yer bulacaklardır. Yerleşmediğini düşündüğümüzde ise bardağı biraz sallamak yeterli olacaktır.

Hayatımızda bizim çok önem verdiğimiz değerlerimiz işte böyle taşlardan ibarettir. Bu taşlar önem ve öncelikli sırasına göre çeşitli büyüklüktedirler. Hayatımızdaki en büyük değer taşları kendimiz, eşimiz, çocuklarımız, anne, baba ve kardeşlerimizdir. Yüreğimizin en derin ve en sağlam yerine öncelikle onları yerleştirmeli, sevgimizle kuşatmalı ve güven altına almalıyız. Kendimizi sevmeli, kendimize özen göstermeli, zaman ayırmalı ve kendimizle barışık olmalıyız. Bizler kendimizle barışık olduğumuz zaman, bunun mutluluk ışıkları çevremizde bulunan tüm kişileri saracak ve aydınlatacaktır. Bu ışık bizim en büyük değer taşlarımız olan eşimize, çocuklarımıza, anne ve babamız ile kardeşlerimize de yansıyacak, hayatımız ve geleceğimiz daha bir güzel, daha bir mutlu, daha bir aydınlık ve daha bir anlamlı olacaktır.

Biraz daha küçük olan değer taşlarımız ise işimiz, kariyerimiz, dost ve arkadaşlarımız olmalıdır. Kum taneleri ise hobilerimiz ve eğlencelerimizdir. Yüreğimize en büyük değer taşlarını yerleştirince arada kalan boşluklara rahatlıkla daha küçük taşları ve kum tanelerini sığdırabiliriz. Arada bir sığmadığını düşündüğümüz zamanlar elbette olacaktır. Böyle zamanlarda ise büyük değer taşlarımız bizi hoşgörüyle karşılayacak, hatta her konuda bize yardımcı bile olacaklardır.

Değer taşlarımızı, yüreğimize öyle bir özenerek ve itina ile yerleştirmeliyiz ki, geriye dönüp baktığımızda ne çatlamış ve kırılmış, ne de ihmal edilmiş ve yalnız bırakılmış olmasınlar.

 
Toplam blog
: 40
: 1920
Kayıt tarihi
: 22.01.09
 
 

1986 Bolu Eğitim Yüksek Okulu Mezunuyum. Sınıf öğretmenliği yapıyorum. ..