Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '11

 
Kategori
Deneme
 

Hayatta herşeyin bedeli vardır

Hayatta herşeyin bedeli vardır
 

Hayatta her şeyin bedeli vardır.

Vermeden almak Allah’a mahsustur.

Bir çocuğu bile sevmenin bedeli vardır. Ona hoşuna giden bir şeyler almak zorunda kalabilirsiniz. Almadınız diyelim ona içtenliğinizi, sevginizi göstermeniz zordur.

Hayat son zamanlarda AVM de denilen, alış-veriş merkezi gibidir. İçinde aradığın her şeyi bulabilirsin. Neyi arıyorsan, neyin bedelini ödeyebilirsen alabileceğin bir alışveriş merkezi gibidir. Ama buradan da alım satımın bir usulü vardır. Her satılan ürünün bedeli, yani değeri vardır. Neyi satın almak istiyorsam, değerini karşılayabilmelisin. Yani kasaya geldiğimde bedel peşin olarak ya da kredi kartı ile ödenmek zorundadır. Oradaki bir ürünü “nakitim yok kredi” kartım yok, bedelsiz verin” diyerek alamazsınız. Yani istediğin, ama bedelini karşılayamadığınız ürün henüz sizin değildir.

Güzel bir ev almak istersiniz. Ama bedeli yani onu alacak paranız yoksa alamazsınız. Kredi çekersiniz. Ama o zamanda faizi ile birlikte daha yüksek bir bedel ödemek zorunda kalırsınız. Veresiye vermezler. Bedelini ödemeden alıp çıkmaya da izin vermezler. Çıkarırsanız, o zamanda bedel ödemek zorunda kalırsınız. Bu hırsızlık demektir.

Hapishaneye girersiniz. Aslında kural çok basittir; neyi istiyorsan onun bedelini kazanmalısın. Ama bedelini ödemen gerekiyor.

Mutluluğa sahip olabilmen için bedelini ödemen gerekiyor. Yani istediğin şeyi hak etmen için onu bedelini ödemek zorundasın.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..