Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hayattan Ne Bekliyorsun?

Hayat kimisine göre çok acımasızken kimisine göre güllük gülistanlık. Hepimiz farklı bir yaşam tarzı içinde hayatı tecrübe ediyor ve bu tecrübelerle olgunlaşıyoruz. Kimisini karides yemek mutlu ediyorken kimisini peynir, zeytin yemek mutlu ediyor.

Bizlerin mutluluğu yaşadığımız sosyokültürel ortama ve beklentilerimize göre değişkenlik gösteriyor. Bu noktada hayattan ne beklediğimiz mutluluğumuzu da etkiliyor.

Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde mutluluğu eve, arabaya, yeni bir telefona bağlıyor oluşumuz ne kadar kötü. Çünkü; bunun sınırı yok evden sonra daha iyi bir ev, arabadan sonra daha üst model bir araba, telefondan sonra yeni çıkan bir telefon istemenin ve ulaşamayınca da mutsuz oluşumuzun sebeplerinden birisi. Tüketen bir toplum olarak bunları istiyorken neden o zaman daha sakin bir yaşam, bir deniz kenarında emeklilik, köyde hayvanlarla uğraşma hayalleri kuruyoruz. Çünkü; tüketen toplum olmak bizi yoruyor ve sükunet arıyoruz.

Üreten toplumların tüketen toplumlardan istatiksel olarak daha mutlu olduğu gerçeği bizim mutsuzluk dediğimiz şeyin aslında tüketmekten kaynaklandığı varsayımını doğuruyor. Aslında tükettiğimizin kendimiz olduğunu geçte olsa anlıyoruz.

Mutlu yaşamak istiyorsak üretime yönlenip öncelikle kendimiz için bir şeyler üretiyor olmalıyız. Başkasına çok saçma gelen anlamsız bir üretim beni mutlu ediyorsa illa ki birilerine faydam oluyordur, en azından mutlu bir birey olarak etrafıma pozitif enerji dağıtıyor olmam suratı asık insanların gülümsemesine yardımcı olacaktır. Kendi dışınızda beklentileriniz ne kadar büyükse ulaşamayınca mutsuzluğumuz da o kadar büyük olacaktır.

Kendi dışınızdaki beklentileri minimuma indirip, içinizdeki üretkenliği maksimuma çıkardığımızda hayattan alacağınız mutluluk kat be kat artacaktır. İnsanların bizi üzüyor olması da onlardan beklentimizin dışında hareket etmelerinden kaynaklanmıyor mu zaten. Sizi sizden başka kimse mutlu edemez.

Ömür boyu mutlu olmanız dileğiyle, sağlıcakla kalın.

Ahmet AKCA Yüze Bakan Adam

 
Toplam blog
: 13
: 221
Kayıt tarihi
: 31.07.17
 
 

Kurumlara ve bireylere kendini geliştirme sürecinde eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. Aldı..