Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '07

 
Kategori
Haber
 

Hayır, yas tutmayacağız...

Hayır, yas tutmayacağız...
 

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Hakkâri’de 15 askerimizin şehit edilmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, ulusal yas çağrısı yaptı.
Hakkâri’de gerçekleşen hain saldırının tahammül sınırlarımızı aştığını belirten Sinan Aygün, şunları kaydetti:
"İnanıyoruz ki Türk ordusu ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti gerekli cevabı en kısa sürede verecektir. Ancak bugüne kadar vatanı için hayatını feda eden şehitlerimiz için 22 Ekim Pazartesi günü ulusal yas ilan edilmesini öneriyorum. Şehitlerimizin acısını ulus olarak içimizde hissetmemiz ve şehit ailelerinin acılarını paylaşmamız için bu 1 günü acımızı paylaşmaya ayıralım ve bayraklarımızı yarıya indirelim." Yas günü ilan etme ve bayrakları yarıya indirme yetkisinin Bayrak Kanunu’na göre, Başbakanlık tarafından yapıldığına dikkat çeken Aygün, "Sayın Başbakanım gelin şehit ailelerimizin acısını Türk ulusu olarak hep birlikte paylaşalım. 1 günlük yas ilan edelim ve bayraklarımızı yarıya indirelim" dedi.

Yas tutmak da ne demek? Biz acımızı yüreğimizde yaşar ve orada dindiririz. Hainlerinde istediği "yas" tutmak değil mi? Biz yas tutalım da onları sevindirelim öylemi? Yas yerine hep birlikte birliğimizi, beraberliğimizi, bütünlüğümüzü kardeşliğimizi duyuralım. Bizi karıştırmak kardeş kavgası çıkararak birbirimize düşürmek isteyenlere daha anlamlı cevap vermiş oluruz.

Panik yok, taşkınlık yok. Biz kökleri binlerce yıl tarihin derinliklerinde olan bir milletiz. Kimse suçu sağa sola atarak hareket etmemeli. Ateş yüreklerimize düşmüştür. İçimizdeki ve dışımızdaki hainlere gerekli dersi verelim. Bu olayların bizi nasıl bir araya getirdiğini, birbirimize kenetlediğini gösterelim. Yaptıklarının bizi çözmek için bir çözüm olmadığını anlatalım.

Direncimizle, inancımızla, kararlılığımızla ders verelim. Hainler umduklarını bulamasınlar. Bir daha da bulamayacaklarını bilsinler. Ben yas tutmaktan yana değilim. Acıları paylaşma zamanıdır. Malzeme çıkarma ve malzeme verme zamanı değil. Bu günler bayraklarımızın değil yarıya indirilmesi, daha bir göndere çıkartılması gereken günlerdir. Yas tutarak onlara bu zevki tattırmayacağız.

Acımızı içimizde birlikte dindireceğiz...

 
Toplam blog
: 574
: 922
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Samsun Yazarlar Derneği (Kurucu) Başkanı. 12 kitabı neşredildi. Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar ..