Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '21

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Hayırlı Bayramlar

Hayırlı Bayramlar

SEVGİLİ OKURLARIM: Ülkemizde Dini olarak kutladığımız iki bayramımız Kurban ve Ramazan Bayramlarımızdır. Her yıl Kurban bayramı 4 gün kutlanmakta. Şimdi Milletçe Allah'ın izni ile 2021’de de Kurban Bayramına ulaşmanın sevincini yaşıyoruz.

KURBAN BAYRAMI’NDA kurban kesmek, dinimizin güzel bir geleneği olarak biz Müslümanlara verilmiş bir emirdir. Bu açıdan bu emri yerine getirmenin sayısız yararları vardır. Bu yüzden Kurban kesmek emrinin müslümanlar arasında güzel yaşanması için dinimizce belirlenen usuller dahilinde “Alım, kesim, dağıtım vs.) kurban kesildiği günler bayram olarak kabul edilmiştir.

DİNİ bayramlarımızdan biri olan Kurban Bayramı’nda kesimi yapılan kurban hayvanlarının “Küçük ve büyükbaş hayvanların" etlerini ihtiyaç sahibi yakınlarımızla, komşularımızla, akrabalarımızla paylaşırız. Böylece dinimizce kurban kesmek, farz kadar kesin olmasa da vacip olarak ta kabul edilir.

KURBAN BAYRAMI, Her sene insanlar arasında yardımlaşmanın, paylaşmanın, iyilik yapmanın güzellikleri ile gelir. Bu bakımdan maddi imkanları yeterli olan insanlar kurban keserek, fakirlere, akrabalarına ve komşularına yardımda bulunarak, onların gönlünü kazanır ve mutlu ederler. Dediğim gibi Kurban bayramı birçok iyiliğe ve hayra da kapıları açar. Mesela Bayram olması dolayısıyla insanlar birbirlerini ziyaret eder, birbirlerine hal ve hatırlarını sorarlar, daha fazla yakınlaşırlar. Bu birliktelik ve kaynaşma hali küskünleri barıştır ya da barışmalarına vesile olur.

KURBAN BAYRAMI’NIN iki dini bayramımızdan bir tanesi olması sebebiyle bu bayramımızı da gereklerine uygun bir şekilde kutlamak ve kurban keserek, ihtiyaç sahiplerine dağıtarak ve kurban etinden payımıza düşeni yememiz hepimizin dini görevidir. Bu nedenlerle Kurban bayramını helalinden en güzel şekilde yaşamalı ve yaşatılmasına katkı sunmalıyız efendim.

BU GÜZEL TEMENNİ VE DİLEKLERİMLE bütün İslam alemine huzurlu, bereketli ve barış içinde geçireceği bir Kurban Bayramı diliyorum.

 

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..