Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '07

 
Kategori
Siyaset
 

Hazretler koltuk derdinde!.. Memedin tabutu yine sıra sıra…

Hazretler koltuk derdinde!.. Memedin tabutu yine sıra sıra…
 

Türkiye siyasi olarak Nisan ve Mayıs aylarında hayli hareketli günler yaşadı. Günlerce başbakanın "Çankaya köşküne çıkacak mı çıkmayacak mı?" sorusunun cevabı arandı. O çıkamayınca bu sefer de dışişleri bakanının aday olduğu açıklandı. Ortalık karıştı. İmdadımıza Cumhuriyet mitingleri ve 367 sayısı yetişti. Sonuçta hükümetin tüm ısrarlı çabalarına rağmen Abdullah Gül cumhurbaşkanı seçilemedi. Ardından mecliste alınan erken seçim kararı ve süreç başladı.

Mayıs ayında Partiler ve vekil adayları hareketlendi. Vekil pazarı tezgâhı açıldı. Kırmızı çizgisi kalmamış siyaset ve bir takım siyasetçilerde Sol’dan Sağ’a, Sağ’dan Sol’a veya muhafazakâr partilere doğru bir koşuşturmacadır başladı. İstifa edenler, küsenler, partilerini terk edenler…

Bu arada ilginç ve ibretlik parti birleşmeleri yaşandı. Halk mitinglerde "birleşin!" diye bağırdı. CHP ve DSP ittifak yaptı. ANAP ve DYP’ de birleşip isimlerini Demokrat Parti’ye çevirdiler. Ancak kıratın başını ters yöne çevirmiş olacaklar ki anlaşamayıp ayrıldılar!..

Bunlar yetmezmiş gibi suç dosyaları hâlâ kapanmamış eski kurt siyasiler de seçilmek telaşıyla kimi partisinden, kimi bağımsız olarak adaylıklarını koydular... Amaç belli; dokunulmazlık zırhına bürünmek. ..

Yeniler eskileri istemediler, eskiler 40 yıllık partilerinden istifa ettiler. Dün birbirlerini yerden yere vuranlar bugün listelerde sıra kapma uğruna kanka oldular.

Gelsin suçlamalar, hakaretler… Seviyesizlik, çıkarcılık diz boyu…


Türkiye bugüne kadar hiç yaşamadığı bir seçim ortamına girmiş bulunmakta. İşimiz Allah’a kaldı!

Ankara seçim telaşını yaşayadursun K.Irak’tan Türkiye’ye sözlü tehditler devam ediyor. Diğer tarafta da arka arkaya gelen şehit ve saldırı haberleri hız kesmiyor.

Bir tarafta koltuk telaşı, birbirlerini yumruklayan TBMM vekilleri! Diğer tarafta kahpece toprağa düşen gencecik fidanlar!

Ankara’da Anafartalar Çarşısı’nda meydana gelen patlamada 6 ölü, 100 civarında yaralı. Son olarak önceki gün Tunceli' nin Pülümür İlçesi Kocatepe Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerin yaptığı baskın sonucunda 7 askerimiz şehit oldu, 7 askerde yaralı. Bir başka olay ise; Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'ndaki nöbetçi askerlere bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun menzilli makineli tüfeklerle taciz ateşi açıldı. (Gazeteler)

Türkiye kendi topraklarında saldırıya uğruyor, askerini vatandaşını şehit veriyor. Adeta savaşa girmiş gibi hergün şehit, hergün saldırı. Düşman belli, çözüm belli… Ne bekleniyor?

Bütün bunlar yaşanırken asker, K.Irak’a girmek için meclis kararı bekliyor ancak hükümet; "Asker talep etsin!" diyor, asker ise "siyasi karar gerekli" diyor. İşine gelmediği zaman başbakan "Genelkurmay bana bağlı" diye ortalığı kasıp kavuruyor, iş K.Irak’a geldiği zaman da "Askerden bir talep gelmedi" diyebiliyor. Biz de merak ediyoruz acaba Afganistan ve Lübnan’a asker göndermek için Genelkurmay’dan yazılı talep mi geldi?

Ve… Türkiye şehitlerine ağlamaya devam ediyor… Böyle giderse gözyaşlarımız hiç dinmeyecek…

Araştırdım 5 ayda 41 şehit vermişiz.

"Ocak ayından bu yana verilen şehitler, olay yerleri ve memleketleri şöyle:

16 Ocak Diyarbakır-Lice: Astsubay Kadir Aydın (İzmir)

23 Mart Diyarbakır-Dicle: Er Tanju Çankaya (Ardahan), Er Emrah Çetin (Gaziantep-Islahiye), Er Muharrem Yanlız (Artvin).

7 Nisan Bitlis-Hizan: Asteğmen Sertaç Uzun (Ankara-Elmadağ), Uzman Çavuş Hakan Han (Erzurum), Uzman Çavuş Kaşif Arslan (Samsun),

Şırnak: Er Şeref Bulut (Hakkâri-Uludere), Uzman Çavuş Muhterem Yağbasan (Adana-Saimbeyli).

8 Nisan Bingöl-Yayladere: Uzman Çavuş Hasan Yollu (Çorum-Sungurlu), Onbaşı Mikdat Sümer (Adıyaman-Gölbaşı), Ramazan Özen (Adıyaman),

Er Halim Atlas (Van).

16 Nisan Tunceli: Uzman Çavuş Ahmet Güngör (Mersin).

21 Nisan Bingöl-Genç: Onbaşı İkram Cirit (Eskişehir)

23 Nisan Hatay-Hassa: Er Salih Bolamanlı (Ordu-Ünye)

Şırnak: Asteğmen Metehan Atmaca (Amasya-Suluova)

25 Nisan Şırnak: Çavuş Mustafa Kirazoğlu (Konya-Yunak), Er Ramazan Avcı (Hakkari)

26 Nisan Bitlis-Çeltikli: Astsubay Nadir İpek (Elazığ)

27 Nisan Ağrı-Doğubayazıt: Er Şeyhmus Öncül (Mardin)

3 Mayıs Hakkari-Çukurca Er Sedat Karacan (İstanbul).

Diyarbakır-Lice: Üsteğmen Muhammet Ali Demir (Adana-Pozantı)

5 Mayıs Şırnak: Er Servet Yıldırım (Kars-Kağızman), Er Ayhan Demirci (Zonguldak-Ereğli)

15 Mayıs Diyarbakır-Dicle: Teğmen Halil Demirörs (Burdur-Karamanlı)

18 Mayıs Diyarbakır-Lice: Üsteğmen Muhammed Ali Demir (Adana-Pozantı)

24 Mayıs Şırnak-Güçlükonak: Uzman Çavuş Bayram Bolat (Doğanhisar-Konya), Uzman Çavuş Atıf Günkan (Bor-Niğde), Uzman Çavuş Vedat Dayıoğlu (Kaş-Antalya), Uzman Onbaşı Bekir Çakır (Tufanbeyli-Adana), Çavuş Samet Kırbaş (Çorlu-Tekirdağ), Er Mahir Yıldırım (Aydın).

29 Mayıs Hakkari-Çukurca: Er Servet Aktaş (Malatya)

4 Haziran Tunceli-Pülümür: 7 asker şehit oldu.

Bu bilgilere göre en fazla şehidi Nisan (17) ve Mayıs (13) ayında vermişiz. Haziran’a ise 7 şehitle girdik. Anlaşılan o ki 2007 yılında terör, bizi yönetenlerin koltuk ve makam sevdası uğruna birbirlerini yedikleri dönemlerde daha fazla tırmanmış. "Kurt dumanlı havayı sever" misali.

Ülkede makam, mevki ve dokunulmazlık sevdası uğruna her şey durdu ancak terör ve göz yaşı durmadı. Ateş, düştüğü yeri de Türkiye’yi de yakıyor…

Hazretler koltuk derdinde… Memedin tabutu yine sıra sıra...

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..