Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '19

 
Kategori
Siyaset
 

HDP Ne Yapmalı?

Kürt kökenli kardeşlerimizin asla bölünmek istemediklerini ve Türkiye Cumhuriyeti bayrağının altında yaşamaktan onur duyduklarını sürekli olarak yazılarımda yazmışımdır.

Kürt kardeşleriimizin bölünmek diye bir dertlerinin olmadığı halde egemen güçlerin yani emperyal ülkelerin ısrarla 35 yıldır Kürt realitesini ülkemize dayatmasının tek sebebi ülkede askeri harcamalarını arttırmak ve ekonomik olarak kendilerine bağımlı kılmaktı.

Olayları ve gelişmeleri alt alta sıraladığınız zaman bu sonuç çıkıyor.

ABD ve AB terör örgütünü örgütlemeden önce ülkede serbest piyasa ekonomisi modelinin hayata geçirilmesini sağlamış ardından terör örgütünü örgütleyerek hem kan dökmüş hem de SPE modeli ile ülkede artan gelirlerin bir kısmını terör nedeniyle askeri harcamalara yönlendirilmiş daha sonra ülke ekonomisini dengede tutmak adına IMF'ye bağımlı hale dönüştürüldü ardından özelleştirme kapsamında ülke varlıkları yabancı sermaye şirketlerinin eline geçirilmiştir.

Bu arada siyasi partiler Kürt realitesinden yararlanmışlardır otuzbey yıl süre içinde ve hala daha yararlanılmaya çalışılmaktadır.

31 mart seçimlerine kadar bölünme ve beka sorunu üzerinden siyaset yapılmaktayken yaklaşık birbuçuk aydır beka'dan ve bölünmeden söz edilmediğini görüyoruz.

Demek ki tüm bu söylemler yapay mış!

Elbette yapay.

Tıpkı 80 öncesinde kardeşin kardeşe öldürüldüğü teror ortamını ABD ve AB tarafından gerçekleştirildiğini yıllar sonra ortaya çıktığı gibi Kürt realitesinin ve dolayisiyle terör örgütlenmesinin ABD ve AB tarafından hayata geçirildiğini 35 yıl aradan sonra anlamış olacağız.

31 mart öncesine kadar sözümona beka sorunu varken bugün bitiverdi nedense.

Umarım siyasiler oy uğruna Türk halkıyla yani Lazı Kürdü Gürcüsü Romanı Boşnağı Azerisi ile daha fazla uğraşmazlar ve gerçek siyaset yapmaya yönelirler!

HDP milletvekilleri etnik siyaset yapmak yerine ülke siyasetinde yer almalı ve partilerini sonlandırarak milletvekillerinin diğer siyasi partilere geçerek ülke için siyaset üretmelidir.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..