Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '08

 
Kategori
Haber
 

Hedefimizi şaşırdık!

Hedefimizi şaşırdık!
 

Resim: Milliyet fotogaleri.


AKP'yi kapatma iddianamesi, Anayasa Mahkemesi tarafından görüşülmek üzere kabul edildi. Şimdi AKP'den ve siyasi yasak istenen siyasetçilerden savunma istenecek ve mahkeme görüşülüp karara bağlanacak. Peki bizler ne yapacağız?

Öncelikle sakin olcağız. Halk zaten şu ana kadar herhangi bir taşkınlık veya düzeni bozacak bir harekette bulunmadı. Bizler millet olarak yangına körükle gitmiyoruz. Hukukumuza ve yargı sistemimize, Anayasa Mahkememiz'e güveniyoruz ve saygılıyız. Yargıya ve hukuka herhangi bir müdahale olmadıkça bu millet gerginliğe mahal vermeyecektir. Şu an ki durum korunursa, hükümetimiz şu an ki havayı bozmazsa gerginlik de olmayacaktır. Bu mahkemeyi etkileyecek olan bir Anayasa değişikliği veya referandum bu iyimser havayı bozabilir.

Efendim, uzlaşılmalıymış! Kim uzlaşacak? Siyasilerin uzlaşması isteniyorsa; siyasiler ne zaman uzlaşmış ki şimdi uzlaşsın. Milletin uzlaşması isteniyorsa; millet ayrışmadı ki uzlaşsın. Hem ayrışanlar varsa uzlaştıracak olan tek organ mahkemedir. Mahkemenin görevi uzlaştırmaktır zaten. Kavgaya ne gerek var ki?

Mahkeme görevini yapamazsa, tek uzlaştırıcı merci olan mahkemenin eli kolu bağlanırsa işte o zaman iyi olmaz. Bu uzlaşma çağrıları o zaman yerinde olur. Millet o zaman ayrışabilir. Ve ayrışacaktır da. Herhangi bir konuda referandum yapılması için otomatik olarak milletin ayrışması gerekir. Referandum için bu şarttır zaten. Ama ayrışma illa ki kavgaya neden olmaz.

Ama burada durum çok farklı. Görüşülen bir dava varken Anayasa değişikliğini referanduma götürmek milleti ayrıştırmakla kalmaz daha da kötü durumlara sürükleyebilir.

Meclisin şu anda hiçbir şekilde Anayasa değişikliği veya referandum yapmaması gerekiyor. Eğer, ülkemizin iyiliği düşünülüyorsa mahkeme sonuçlanana kadar beklemeliyiz. Mahkeme sonuçlandıktan sonra bu millet her türlü Anayasa değişikliğini de, referandumu da, kısacası her türlü seçimi yapar. Ama şimdi olmaz!

Bir yılı aşkın süredir AKP'nin kendi derdinde olduğu ortada. Cumhurbaşkanlığı seçimi krizi, 22 Temmuz krizi, Cumhurbaşkalığı için Anayasa değişikliğinin referandum krizi, türban krizi, şimdi de AKP'nin kapatılma ve Erdoğan'ın siyasi yasaklı olup olmama krizi vs.vs.vs... Bu millet hep AKP ile mi uğraşacak? Hükümet hep kendisi için durmadan yasa mı çıkaracak? Bu yasaları hep millete mi oyalatacak?

Hedeflerimizden uzaklaştığımızın farkında değiliz. Avrupa'dan uzaklaştık, Asya'ya yabancıyız. Uğraştığımız şeyler türban, başörtüsü, kara çarşaf... Kendimize gelelim. Yeter artık!!!

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..