Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '08

 
Kategori
Haber
 

Milliyet Blog kapatıldı

Milliyet Blog kapatıldı
 

İnternet'ten gündemi paylaşmak isteyenlerin favori adresi Milliyet Blog kapandı. Siteye girdiğinizde ekrandaki görüntü tanıdık, sadece kararı veren mahkeme ve tarihi yazılı. Erişimi engelleyen 2007/195 nolu kararla T.C.Fatih 2.Asliye Hukuk Mahkemesi. Milliyet Blog'un kapatılma kararını veren ise Ankara 12.Sulh Ceza Mahkemesi oldu.

Alizarin adlı kullanıcının 28.03.2008 tarihli “Deniz asıldı Memati kurtuldu” başlıklı yazısından dolayı www.blog.milliyet.com.tr adlı siteye kapatma kararı verildi. Milliyet Blog, İhbar Bilgi Hattı açıldığından bu yana kapatma kararı verilen 42 ci site oldu.

Telekomünikasyon Kurumu’ na bağlı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, açılan ihbar hattına yapılan her başvuruyu anında değerlendiriyor. Bilgi İhbar Merkezi olarak bilinen kuruma şikayet edilen sitenin "erişim engelleme" yoluyla kapanmasını sağlamak amacıyla veri toplayıp üst kuruma sunuluyor. Rapor neticesinde erişim engelleniyor.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın devreye alındığı yasa, kamuoyunda İnternet'i sansür yasası olarak biliniyor. Bu başkanlığın amacı, 5651 sayılı kanunun 8.maddesinde belirtilen; "intihara yönlendirme, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, sağlık için tehlikeli madde temini, müstehcenlik, fuhuş, kumar oynanması için yer ve imkan sağlama suçları ile 25 Temmuz 1951 tarihli ve 5816 sayılı kanundaki Atatürk aleyhine işlenen suçlarla ilgili çalışma yapmak, gelen ihbarlar doğrultusunda araştırma yaparak bu sitelere erişimi engellemek.


Sitenin başka bir adla yayınına devam edip etmeyeceği yarın toplanacak olan Milliyet.com.tr Yönetim Kurulu tarafından açıklanacak.

Müjde!

Bayramda kar yağışı yok.

Ayrıca Bakanlar Kurulunun önceki akşam yaptığı toplantıda alınan kararlar doğrultusunda bayram tatilinde kar yağmayacak ve tatil 7 gün olacak. Emekli maaşlarının ise bugünden itibaren banka şubelerine yatırıldığı, tek rakamla bitenlerin bugün, çift rakamla bitenlerin yarın, bitmeyenlerin ise Perşembe günü maaşlarını çekebilecekleri bildirildi.

Gündem!

Bugün 1 Nisan

ŞAKA GÜNÜ

Alizarin’den sevgilerle...

 
Toplam blog
: 105
: 7006
Kayıt tarihi
: 27.04.07
 
 

Ereğli - Konya Gazi Lisesi (yatılı) - İstanbul Üniversitesi İşletme (İng) Fakültesi - Ressam ve A..