Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '07

 
Kategori
Özel Günler
 

Hediyeler ve cicekler

Hediyeler ve cicekler
 

ciceklerim


Bugun bir cok cocuk uyandiklarinda yataklarinin yaninda SANTA CLAUS un getirdigi hediyeleri buldular. Bacasi olmayan evlere Santa nasil girdi acaba? Cocuklara gore sessizce pencereyi acip girdi. Anne baba kapiyi aralik birakti ! (bu devirde ) Santa girdi eve ve hediyeleri birakti sessizce. Bazi babalar Santa kiyafeti giyip cocuklarinin odasina girermis ve hediyeyi birakirmis. Merakla Santayi bekleyen cocuk, uyur gibi yapar sessizce beklermis. Bu nedenle kucukler arasinda Santa ya inananlar cok .

Bizim cocuklara hediyelerini daha once aldik . Artik biliyorlar .

Ben de aldim hediyemi ....Cicekler pembeli kirmizili beyazli cicekler ...penceremin onunu doldurdular . Icim aciliyor onlara baktikca .

Herkese hediye veren Santa nin soguk ulkelerde ornegin Fillanda da yasadigina inaniyor cocuklar ya da eskiden beri inandirildilar . Turizm ve Kultur Bakanligimiz oyle guzel posterler hazirliyor ki ama iclerinde tum dunya cocuklarina hediye getirdigine inanilan St . Nicholas 'in Turkiye de yasadigini (yuzyillar once ) belirten bir poster goremedim . Bir cok kimse bunun farkinda degil bile .

Evet nufusunu yuzde doksanindan fazlasinin musluman oldugu bir ulkede yasiyoruz ama yillar once Anadolu da olusan medeniyetler ve dinler simdiki Turkiyenin kultur mozayiginin bir parcasi .

Ben Noel , Santa nasil cagrilirsa cagrilsin Anadolu da yasadigini anlatiyorum buradakilere bildigim , okudugum kadari ile ..belki cocuklarin hayal ettiklerinden farkli bir sey ama ...hayal kirikligina ugrayanlar da oluyor .

Ulkemizdeki tum guzelliklerin korunmasi ve dunyaya daha iyi tanitilmasi dilegiyle ...


 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..