Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hep daha fazlası

Hep daha fazlası
 

Hep daha fazlası


Profesyonel koçluk işinin dışında keyif aldığım şeylerden bir taneside bozulan şeyleri tamir etmeye çalışmaktır. Atmak ve yenisini almak yerine tamir etmeye çalışmak, hele birde tamir edilebilirse tekrardan kullanmak büyük keyiftir benim için. Tamir etmek ve ekonomiye tekrar kazandırmak güzel bir şey ancak geleceğim ve bahsetmek istediğim konu ne kadar güzel o tartışılır. Bir tamir macerasından yola çıkarak “hep daha fazlasını isteme” durumumuzu gözlerinizin önüne sereceğim.

Aslında herşey kapasitesi dolan telefonumu daha iyi hale getirme isteğimle başladı. İnternette bulacağınız oldukça karışık birkaç  uygulama ile android telefonunuzun sd kartının üzerine programlarınızı taşıyıp cep telefonunuzun daha rahat çalışmasını sağlayabiliyorsunuz. Beni telefonum ise Türkiye de satılmayan bir model olduğu için, bu işlemler çok daha karışık hale geldi ve denediğim onlarca yöntem ve programa rağmen telefonumu kurtaramadım muhtemelen de Türkiye de telefonumu yaptırmam epey zor olacak.  Neredeyse 2 günde 20 saatimi alan bu sürecin bana öğrettikleri ise: romlar, scatter file, nand flash vb  gibi şeyler. En iyi öğrendiğim ise sanırım insanoğlunun hep daha fazlası hırsı…

 Geçmişle ilgili pişmanlıklarım yok, neden telefonu bu hale getirdiğim, keşke yapmasaydım demiyorum. Öğrendiğim şeyler önemli çünkü. Çoğumuzun yaptığı gibi hep daha fazlasını isteme güdümü ortaya çıkarmış oldum. Peki şimdi siz düşünün biraz kendiniz hakkında. Siz hangi konularda hep daha fazlasını istiyorsunuz? Telefonlar konusunda mı, arabalar, evler, işiniz? Yoksa fiziksel durumunuz, yada sevgi? Hangisinde hep daha fazlasını istiyorsunuz? Ve işin aslı ulaştığınız yada ulaşamadığınız zaman mutlu oluyor musunuz? Cevaplarınız farklı farklı olacak elbette fakat sonundaki mutluluk konusunda bazı ortak cevaplar çıkacağına inanıyorum. Örneğin daha iyi bir telefon aldığınızda mutlusunuz,  peki kapitalizm en geç bir ay içinde sizin için daha iyisini yaptığında hala mutlu oluyor musunuz? Mutlu iseniz pek sorun yok, peki ya değilseniz? Yenisini almak için daha fazla çalışacak, belki sevdiklerinizi daha az görecek, hayata daha az zaman ayıracaksınız. Bu araba içinde, televizyon içinde böyle. Fiziksel durumunuz ve sevgi ihtiyacınız içinde, aslında benzer bir durum var. Sizi daha fazla seveceğini düşünüp ya da daha güzel olan biri için öncekileri hayatınızdan çıkarıyor musunuz? Sözüm çıkaranlara; hem maddi konularda, hem manevi konularda… Emin olun gidebildiğiniz belli bir nokta var, her seferinde belki kısa mutluluklar yaşayacak ancak sonuç olarak hep daha fazlası hep daha ötesi için çabaladıkça yorulacaksınız. Yaşınız ve enerjiniz şu anda var, peki sonrası? Bu yüzden mutluluğu maddelerde ve hep daha iyisinde değilde çevrenize daha dikkatli bakarak bulacağınız, elinizdekilerin kıymetini bilerek mutlu olacağınız güzel günler diliyorum.

 

Bahadır Cesur

Profesyonel Koç

26.02.2017, Fethiye

www.bahadircesur.com

 
Toplam blog
: 20
: 532
Kayıt tarihi
: 09.01.07
 
 

Uluslararası Koçluk Derneği (IAC) onaylı profesyonel yaşam koçu sertifikasına, Uluslararası Koçlu..