Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '12

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Hepimiz Dexter'iz

Hepimiz Dexter'iz
 

ölüm meleği


Hepimiz biliyoruz ki şiddet insanlık tarihinin her zamanında ve her yerinde sürekli var olagelmiştir. Cengiz Han'ın 40 Milyon kişinin ölümü uğruna hüküm sürdüğü ve İmparatorluğunu genişlettiği, medeniyet temsilcisi Avrupalıların Afrika da, Güney ve Kuzey Amerika da, Afrika kıtasında, Çin de, Hindistan da işgal savaşlarında kaç insanın ölümü uğruna çıkarları için savaştıkları ve nihayet Almanların 66 Milyon insanın ölümüne neden olan Dünya savaşını'da bakınca, Norveçli katliamcı katilin, Amerika da bebeleri tarayan 17 yaşındaki çocuğun, ülkemizde karısını, kızını öldürenlerin dünyaya yeni gelmediklerini hatırlarız. İnsan yeryüzünde ve belki de bilmediğimize göre Evrende, yaşam ihtiyaçları dışında şidetti sıklıkla ve  ölüme vardıracak kadar kullanan tek türdür denilebilir.

Tüm kitaplı dinlerde ilk emrin, öldürme olmasına ve en büyük günah sayılmasına rağmen, savaşlarda insan öldürmeyi kolaylaştırmak için özellikle dinsel payelerle onurlandırılan katiller, bir ülkenin bir ulusun topraklarını zenginliklerini ele geçirmek, baş olan katilin fetih duygularını tatmin etmek, öldürme emrini ön şart süren dinlerini yaymak için dahi doyumsuzca insan katlettiler bu Dünyada.

Çin'i işgale gitmiş İngiliz askerleri, Aztek'leri yok eden Kortez'in ordusu, Cezayir'i ve Batı Afrika'yı topraklarına katarken ölen Fransızlar, Sovyetleri yok etmeye giden Alman ordusu kayıpları da hep ulusu için ölen kahramanlar diye anılır değilmi ?

21 Yüzyıla girince aniden çok  büyük bir evrim geçirdikte şu ideal insana dönüştük mü sanıyoruz. Milyonlar yıllık geçmişimizle gelen katletme içgüdümüz ortadan kalktı ve gerçek insan olduğumuz için artık bu küçük çaplı kadına, çocuğa karşı olan şiddeti sorgular hale mi geldik.

Nükleer bombaları, füzeleri, üstün maharetli tankları, Uçak gemilerini ve onların vurucu gücü napalmler atan uçakları, insana zararlı bakteri, virüslere karşımı üretiyor ve Dünya silah fuarlarında pazarlıyorlar hala.

Bu yazıyı yazan kişi olarak inanılmaz derecede insancıl ve şiddete karşı bir birey olarak, neden en sevdiğimiz dizi Dexter acaba diye kendime sormadan da edemiyorum sadece.

Dexter'i sevmeyenlerin yorumlarını beklerim.

Saygılar.

  

 
Toplam blog
: 88
: 265
Kayıt tarihi
: 14.10.11
 
 

İstanbul 1946 doğumlu, gazetecilik yüksek okulu eğitimliyim. Müzik ve her türlü spor aktivitesi y..