Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '07

 
Kategori
Müzik
 

Hepimiz Vokaliz!

Hepimiz Vokaliz!
 

Bu aralar televizyon ekranlarında beş genç adam dolaşıyor. Her yerde, her programda onlar var. Beyazıt Öztürk, onlar için "Türkiye' nin en önemli acapella beşlisi" diyor. Onlar kendilerini şu cümleyle ifade ediyorlar. "Türkiye'nin çalgı eşliksiz müzik yapan ilk "acapella" topluluğu değilse bile, 5 erkekten kurulu, üstelik modal müzik de yapan ilk topluluğu VOKALİZ. "


İbrahim Tatlıses' le YALNIZIM' ı söylüyorlar. Sahnede ise herşeyi... Repertuarlarında yok yok. Arabeskten RnB ye uzanan geniş bir yelpazeleri var. İlgi çekiyorlar, çünkü onlar kimsenin cesaret edemediği bir şey yapıyor ve bunda da başarılı oluyorlar. Sahne aldıkları mekanları doldurup taşırıyorlar. Özellikle İstanbul' da ciddi bir hayran kitleleri var. Bu hayranlar neredeyse bir ibadetmişçesine her pazartesi Eski Fransız Sokağı, bugünkü adıyla Cezayir Sokağı' ndaki Chez Sakman Bar' a onları dinlemeye gidiyorlar. ( İstanbul' daysam, günlerden pazartesiyse akşamları beni nerede bulacağınızı artık biliyorsunuz :))) )

Onları izlerken acaba arkalarında saklanan birileri var mı diye düşünmeden edemiyorsunuz. Enstrümanlardan çıkan sesler, vokaller... Hepsini onlar yapıyorlar. Beş nefes orkestrası! Başka hiçbir şeye ihtiyaç duymuyorlar. Peki kim bu çocuklar?

Atakan Yörük - (Tenor)
Cengiz Ünal - (Bariton)
Gökçer Alp - (Tenor)
Kerem Seven - (Bas)
Tolga Gülen - (Bariton)

2004 yılında bir araya gelerek alıştığımız ve sıkıldığımız tarzın dışında, müzik alışkanlıklarımıza
yepyeni bir tat kattılar. Vokaliz, bugüne dek yapılmış vokal müziğinden farklı olarak, sadece tonal (batı) müziği değil modal (doğu) müziği de çalgısız yorumlayan dünyadaki ilk vokal topluluğu. Vokaliz''in temel özelliği, Türkü, Klasik Türk Müziği ve Arabesk formdaki eserleri yorumlarken, doğu müziğine has komalı sesleri bozmaması.

Cengiz Köroğlu ile birlikte (Stüdyo 74), ilk albümünün kaydını bitirdiler. Tüm düzenlemelerini kendileri yaptılar. Vokaliz, tanıdığımız eserlerin yeni yorumlarına albümde yer vermelerinin yanı sıra, grup üyelerinden Gökçer Alp ve Cengiz Ünal' ın yaptığı yepyeni bestelerle de karşımıza çıkıyorlar.

Kısa zamanda Türkiye' nin dört bir yanına yayılacak olan Vokaliz dalgasının ilk akımı, henüz onlarla tanışmamış olan çiçeklerime benden yayılsın istedim. Vereceğim linklere de muhakkak göz atın. Klibi izlerken çoook eğleneceksiniz. :)

İstanbul' da iseniz eğer, haftasonu alışkanlığınızın yerine bu hafta pazartesiyi koyun ve onları benim yerime de izlemeye gidin. Ben gidemiyorum çünkü :(

http://www.youtube.com/watch?v=r2jVvJHjWqo&eurl=

http://www.youtube.com/watch?v=xylwxyF3hVs&eurl=
 
Toplam blog
: 132
: 2482
Kayıt tarihi
: 24.09.06
 
 

Dünyayı, yaşamayı ama adam gibi yaşamayı, arkadaşlığı, dostluğu ve en önemlisi çocuğumu, müziğimi..