Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '08

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Hepimizi etkiler..

Hepimizi etkiler..
 

Bayram günlerinde politika hiç konuşulmaması gerekirken, asrın en büyük ekonomik kriz olunca konu, bayram da olmuş olsa, özel günlerimiz de olmuş olsa, konuşmamak mümkün olmuyor.

Dünkü yazımda da belirttiğim gibi ABD krizi, ramazan bayramımıza denk gelmemiş olsaydı piyasamız çok olumsuz şekilde etkilenecekti. Bayram tatili oluşu bizim şansımız ancak kriz'in uzun sürmiyeceği konusunda da ilinti yapmıştım.

Bugünkü haberlerde W. Bush bankacılık sisteminde güveni artıracak genişletilmiş vergi indirimi önlemleriyle kriz'i atlatma planlarının olduğunu açıklamış.

Dünkü yazımda ayrıca, kriz ve benzeri durumları senaryo ve uygulamalarının politikanın doğasında varolduğunu belirtmiştim.

Yeni Dünya düzeninde, merkezi Washington da bulunan piyasa ekonomisi işleyiş biçimi, tıpkı tren'in raylı sisteminde olduğu gibi, bütün dünyada gerek online sistemleriyle, gerekse politik sistemlerle birbirine bağlanmış durumdadır. Küçük bir kırılganlık bütün dünya ülkelerini etkilemektedir.

Süper güç Amerika'nın ciddi bir ekonomik kriz'in yaşayacağını sanmıyorum. Burada ABD derin devlet'in farklı hesapları olduğunu düşünüyorum. Senaryoda yapay kriz oluşturularak, "diğer dünya devletlerinden nasıl yararlanabilirim" hesapları vardır.

O halde bizler de kendimize çekidüzen vermeliyiz artık. Kısırdöngülü çağın gerisi politikacılığından kendimizi arındırıp, çağdaş ve uygarlık seviyesi yüksek hedeflerle kendimizi Dünya komuoyuna tanıtmalı ve entegre olmalıyız.

Efendim hep yapmalıyız, etmeliyiz diyoruz da nasıl bir çıkış yolu olduğu hakkında kimseden yapıcı öneri gelmemektedir diye düşünmeniz ve yorumlamanız son derece doğal...

İlk çözüm yolu'nun sadece Türk vatandaşı olduğumuzdan değil, aynı zamanda Dünya vatandaşı olduğumuzu kendimize inandırmamızdan geçiyor.

Sevgiler..
 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..