Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '14

 
Kategori
İnançlar
 

Her an Allah ile birlikte olmak

Her an Allah ile birlikte olmak
 

Bu güzellik Allah'ın hediyesi


Her an Allah’la birlikte olmak

Farkında olalım ya da olmayalım, dindar olan olmayan herkes tüm insanlar tüm hayatları boyunca Allah’ın Rahman sifatıyla nimetlerle donatılmıştır. Sabah gözümüzü açtığımız andan itibaren Rabbimizin türlü sifatlarını yaşamaya başlarız.

Her sabah bizi MUHYI sifatıyla canlandırır, diriltir.

REZZAK sifatıyla bizi rızıklandırır, gün içinde defalarca yemek yeriz, su içeriz.

RAUF sifatıyla bizi esirger, kazalardan korur,

Hata yapıp tövbe ettiğimizde TEVVAB sıfatıyla tövbelerimizi kabul eder ve VASI sifatıyla bağışlaması bol olarak hatalarımızı bağışlar,

Kendisine dua ettiğimizde SEMI sifatıyla dualarımızı işitir ve MUCİB sifatıyla dualarımıza icabet eder,

Bir sıkıntımız, derdimiz olduğunda VELİ sifatıyla tek dostumuz O’dur,

HAFİZ sifatıyla bizi kazalardan, belalardan korur,

HADİ sifatiyla bizlere her an hidayet verir, 

ALİM (Herşeyi çok iyi bilen) sıfatıyla

Ve diğerleri

AFÜVV (Affı çok olan)  Bir hayrı açıklar ya da gizli tutarsanız veya bir kötülüğü bağışlarsanız, şüphesiz Allah, affedicidir, güç yetirendir. (Nisa Suresi, 149)

ASİM (Koruyan) (Oğlu) Dedi ki: "Ben bir dağa sığınacağım, o beni sudan korur." Dedi ki: "Bugün Allah'ın emrinden, esirgeyen olan (Allah)dan başka bir koruyucu yoktur."... (Hud Suresi, 43)

BARİ (Yaratan, kusursuzca var eden) O Allah ki, yaratandır, (en güzel bir biçimde) kusursuzca var edendir, 'şekil ve suret' verendir. En güzel isimler O'nundur. Göklerde ve yerde olanların tümü O'nu tesbih etmektedir. O, Aziz, Hakimdir. (Haşr Suresi, 24)

FALİK (karanlığı yarıp sabahı çıkaran, tohumu yaran) Taneyi ve çekirdeği yaran şüphesiz Allah'tır. O, diriyi ölüden çıkarır, ölüyü de diriden çıkarır. İşte Allah budur. Öyleyse nasıl oluyor da çevriliyorsunuz? O sabahı yarıp çıkarandır. Geceyi bir sükun (dinlenme), Güneş ve Ay'ı bir hesap (ile) kıldı. Bu, üstün ve güçlü olan, bilen Allah'ın takdiridir. (Enam Suresi, 95-96)

HADİ (Hidayet lütfeden, doğru yola ulaştıran) (Bir de) Kendilerine ilim verilenlerin, bunun (Kur'an'ın) hiç tartışmasız Rablerinden olan bir gerçek olduğunu bilmeleri için; böylelikle ona iman etsinler ve kalpleri ona tatmin bulmuş olarak bağlansın. Şüphesiz Allah, iman edenleri dosdoğru yola yöneltir. (Hac Suresi, 54)

HAFIZ (Koruyan, gözeten, muhafaza eden) "Buna rağmen yüz çevirirseniz, artık size kendisiyle gönderildiğim şeyi tebliğ ettim. Rabbim de sizden başka bir kavmi yerinize geçirir. Siz O'na hiçbir şeyle zarar veremezsiniz. Doğrusu benim Rabbim, herşeyi gözetleyip-koruyandır." (Hud Suresi, 57)

KABİL (Kabul eden, icabet eden, bağışlayan) Kullarından tevbeyi kabul eden, kötülükleri affeden ve işlediklerinizi bilen O'dur. (Şura Suresi, 25)

KASİM (Kısımlandıran, rızıkları, nimetleri adalet,hikmet ve rahmet içinde taksim edip herkese nasibini veren) Senin Rabbinin rahmetini onlar mı paylaştırıyorlar? Dünya hayatında maişetlerini aralarında Biz paylaştırdık ve onlardan bir bölümü (diğer) bir bölümünü 'teshir etmesi için, bir bölümünü bir bölümü üzerinde derecelerle yükselttik. Rabbinin rahmeti; toplayıp-yığdıklarından daha hayırlıdır. (Zuhruf Suresi, 32)

MUBKİ / MUDHİK (Ağlatan / güldüren) Doğrusu, güldüren ve ağlatan O'dur. (Necm Suresi, 43)

MÜSTEAN (Kendisi'ne ihtiyaç olunan ve Kendisi'nden yardım beklenen) (Resulullah) Dedi ki: "Rabbim, hak ile hükmet. Bizim Rabbimiz, sizin her türlü nitelendirmelerinize karşı yardımına sığınılan Rahman (olan Allah)dır." (Enbiya Suresi, 112)

NASIR (Yardım eden) Onlara yardım ettik, böylece üstün gelenler oldular. (Saffat Suresi, 116)

REZZAK (Rızık veren, insanların faydasına olmak üzere nimetlerini veren) Hiç şüphesiz, rızık veren O, metin kuvvet sahibi olan Allah'tır. (Zariyat Suresi, 58)

ŞAFİ (Şifa veren) "Hastalandığım zaman bana şifa veren O'dur;" (Şuara Suresi, 80)

ŞEKÜR (Kendi rızası için yapılan iyi işlere daha güzeliyle karşılık veren) Eğer Allah'a güzel bir borç verecek olursanız, onu sizin için kat kat artırır ve sizi bağışlar. Allah Şekûr'dur (şükrü kabul edip çok ihsan eden), Halim'dir (cezayı vermekte acele etmeyendir). (Tegabün Suresi, 17)

VEKİL (İşlerini Kendisi'ne bırakanların işini düzeltip, onların yapabileceğinden daha iyisini temin eden)

Bu yazıyı okumanizi size nasip eden de Allah, size kendisini düşündüren de. İnşaAllah Allah'ı herşeyde kendisini görebilmemizi nasip etsin.

 

 
Toplam blog
: 17
: 3951
Kayıt tarihi
: 12.11.13
 
 

1980 Istanbul doğumluyum. Boğaziçi Universitesi Psikoloji mezunuyum İnsan düşününce insan..