Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '11

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Her anne, baba çocuklarının mürüvvetini görmek ister!

Her anne, baba çocuklarının mürüvvetini görmek ister!
 

Mutluluğun Tablosu


İnsanoğlunun bu evrende yaşamı, göz açıp kapayıncaya kadar gelip geçiyor. Bu kısa ömre birçok şeyi sığdırmaya çalışıyoruz. Daha doğrusu, hayatla sörf yapıyoruz, rüzgarın yönüne göre yelkenlerimizi şişiriyoruz.

Bitiş noktasına doğru hızla yol alıyoruz. İşte bu kısa yaşam öykümüzde, acıların yanında, mutluluklarımızıda paylaşmak insana büyük haz ve gurur veriyor. Yaşamın meyveleri olan çocuklarımızın büyüdüğünü, iş güç sahibi olduklarını ve kendi kanatları üzerinde yükseldiğini izlerken mutluluğumuz bir kat daha artıyor.

Doğal olarak her ebeveyn çocuklarının kendi yuvalarını kurmasını ve  mutlu bir evlilik yapmasını ister, onlara destek ve yol gösterici olmaktanda hoşlanır.

Bunu yaparken de ağırlıklı olarak çocukların fikrine saygı göstermek, onların istekleri doğrultusunda hareket etmek esas olmalıdır.

Çünkü, hayat ve yaşam onlarındır, kendi kararlarını,  geleceklerini planlamak özgür düşüncelerini hayata geçirme maharetini göstermek onların işidir.

Çocuklarımızın evliliklerinin sağlıklı yürümesi biraz da ailelerin tutumuna bağlı olduğunu biliyoruz. Aileler, gelinini kendi kızı yerine, damadı kendi oğlu yerine koyduğunda, aslında sorunların büyük bir kısmının halolduğunu  göreceklerdir. Kısır çekişmeler, çocuklarımızın mutluluğunu daha baştan baltalamakta, en mutlu olmaları gereken zamanda bir buruklukla evliliğe adım atmaktadırlar.

O nedenle ailelerin buna çok dikkat etmesi gerekmektedir. Onların mutluluğu bizlerin mutluluğudur..

Bizde, bu mutluluğu yaşamanın keyfini çıkaran, şanslı ailelerden biriyiz.

Oğlum Koray ve gelinimiz Sevil'in, Temmuz ayında Malatya'da yapılan nişanından sonra, evlilik hazırlıkları hummalı bir şekilde devam etti, Kasım'ın 19'da Kadıköy Evlendirme Dairesi'ndeki, nikah merasiminden sonra, akşam verilen yemekle misafirlerimizi ağırladık. Haftasına, Malatya'da yapılan kına gecesi ve düğünle çocuklarımızı, bir ömür boyu sürecek yuvalarına uğurladık.

Ayrıca, ailelerin uyumunun,  çocuklara yansımasının güzelliğini gördük, izledik ve yaşadık..    

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..