Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '19

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Her Cildin İhtiyacı: Baby Face

Vücudumuzun en dikkat çeken kısmı yüz bölgesidir. Zaman içerisinde yüz ve çevresinde meydana gelen kırışıklıklar, çizgiler ve renk değişiklikleri kişinin yüz ifadesinin değişmesine, olduğundan daha cansız ve yaşlı gözükmesine neden olur. Bu durum 30’lu yaşlardan itibaren ortaya çıkar. 
 
Son yılların estetik trendleri gençleşme veya genç gözükmeyi hedeflediği kadar mevcut genç görünümü korumaya da yöneliktir. Baby Face uygulaması sayesinde hem doğal hem de genç, parlak ve  ışıltılı bir görünüm elde edilebilir. 
 
Bir çok cilt  bakımının genel özelliği kısa süreli olması ve uygulamadan hemen sonra meydana gelen parlak görünümün belli bir sürede etkisini yitirerek yeniden mat bir renge dönüşmesidir. Baby Face ile cilt bakımı derinlemesine gerçekleştirildiği için elde edilen olumlu sonuçlar uzun etkili ve kalıcı olmaktadır. 
 
Nasıl Uygulanır?
Baby Face’in cilde uygulanması iki aşamadan oluşmaktadır. Uygulamanın ilk aşamasında bölgeye mikro kanallar açılır. Thulium lazer uygulaması ile yaklaşık olarak dakikada 6000 adet mikrokanal açılabilir. Daha sonra ise cildin ihtiyacına ve mevcut problemine uygun olarak seçilen LaseMD ampulleri hazırlanır. 
 
Bu ampullerin içeriği cilde yedirilmektedir. Bu işlem toplamda 5-6 dakika sürer. Ampul içeriğinin cilde yedirilmesinin ardından yaklaşık 10 dakika süreyle özel bir maske yapılmaktadır. Sadece cilt bakımı için yapılan Baby Face uygulamasında tek seans yeterlidir. 
 
Ancak yenileme ve kalıcı parlaklık isteyenler için ortalama 3 seans gerekebilir. Ciltte meydana gelen lekeleri gidermek ve citl tonunu düzenlmeke için tercih edildiğinde ise 3 ile 5 seans uygulanması gereklidir. 
 
Baby Face’in Farkları
Baby Face’in diğer lazer uygulamalarına göre önemli farkları ve avantajları bulunmaktadır. Baby Face uygulaması yapılacak işleme bağlı olarak ortalama 10-15 dakika sürer, ayrıca bu işlem sırasında herhangi bir anestezik krem kullanımına ihtiyaç duyulmaz. 
 
Ancak cildin derin katmanlarına yapılan işlemlerde ise hastaların konforlu bir operasyon geçirebilmesi için krem uygulaması gerçekleştirilebilir. Baby Face uygulamasından sonra ciltte kızarıklık meydana gelebilir ve bu kızarıklık 1-2 gün içerisinde kendiliğinden geçer. 
 
İşlemin cilde açılan mikrokanallar aracılığı ile gerçekleşmesi de derinlemesine bir etki yaratarak kalıcılığının diğer uygulamalara göre çok daha uzun süreli olmasını sağlar. 
 
Prof. Dr. Şükrü Yazar
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
 
 
Toplam blog
: 76
: 48
Kayıt tarihi
: 16.04.18
 
 

1992'de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Prof. Dr. Şükrü Yazar, Estetik, Plastik v..